Het Belang van Limburg

Trekt Nazon Kanaries uit dal? “Ik sta scherper dan ooit”

-

Als er iets is wat je Duckens Nazon niet kan verwijten, dan is het een gebrek aan beroepsern­st. De Haïtiaan valt sinds zijn aankomst in Sint-Truiden in de zomer van 2018 vaker naast de selectie dan erin. Toch loopt hij nog steeds op Stayen rond. Sterker nog, sinds Kevin Muscat de touwtjes in handen heeft, stegen de speelkanse­n van de bonkige aanvaller significan­t en ging het met zijn motivatie parallel. “Voor het seizoen heeft de coach me apart genomen”, doet Nazon zijn verhaal. “Hij zei me dat ik ervoor moest zorgen dat ik klaar was voor de competitie­start. Dat heeft me getriggerd. Muscat heeft me gepusht. Ik besefte dat er iets moest veranderen. Ik heb enorm afgezien tijdens de voorbereid­ing, ik verloor ettelijke kilo’s. Nu sta ik scherper dan ooit.”

In de twee voorbije seizoenen maakte Nazon amper deel uit van de A-kern. Op training liep hij er wel bij, maar een plek in de wedstrijds­electie was zelden voor hem weggelegd. “Mentaal was dat zwaar”, blikt Nazon terug op die periode. “Ik kwam uit Engeland (Wolverhamp­ton, nvdr.) en had daar verschille­nde aanbieding­en op zak. Ik koos voor STVV met het doel om hier veel te scoren en dan een grote transfer te maken. Helaas ging dat niet zoals gepland. Ik denk dat de coach (Marc

Brys, nvdr.) niet tevreden was over mij.”

Kracht en snelheid

Nazon wil liefst niet te veel terugblikk­en. Zijn vizier staat op de toekomst gericht. “Het heeft geen zin om over het verleden te praten”, zegt hij. “In het voetbal zijn er veel zaken die je niet kan controlere­n. Zoals het vertrouwen van een coach. Ik heb moeilijke momenten gekend, maar ik heb het hoofd nooit laten hangen. Ik geloof rotsvast in mijn kwaliteite­n.”

Die kwaliteite­n kwamen de voorbije weken pas voor het eerst aan de oppervlakt­e. Nazon viel scherp in tegen Kortrijk, scoorde in de oefenpot tegen Charleroi en maakte zijn eerste competitie­goal bij zijn invalbeurt tegen Beerschot. De kracht en snelheid die hij daarmee aan de dag legde, staan in schril contract met het fletse optreden van spitsbroed­ers

Yuma Suzuki en Oleksander Filippov.

“Ik ben klaar als de coach me nodig heeft”, klinkt het resoluut. “Ik wil de ploeg graag helpen met goals, want het gaat niet zoals we willen. De prestatie tegen Beerschot was onaanvaard­baar. Dat was niet waar wij voor staan. Het is belangrijk dat we nu één team vormen en niet elkaar met de vinger wijzen. Tegen Standard moeten we een ander gezicht tonen.”

BUITENLAND

Maes vindt ploeg in Roemenië -

Ex-Beerschot-speler Alexander Maes verblijft momenteel in Roemenië. De Maaslander zal er wellicht eerstdaags een contract tekenen bij FC Arges, de huidige voorlaatst­e in de Roemeense eerste klasse. Maes (28) is sinds een drietal weken een vrije speler nadat zijn contract bij Beerschot werd verbroken. Eind september verbrak Beerschot eenzijdig het contract.

Cech nooddoelma­n Chelsea -

Oud-doelman Petr Cech staat weer op de spelerslij­st van Chelsea. “Uit voorzorg, vanwege de bijzondere omstandigh­eden die het coronaviru­s met zich meebrengt”, klinkt het. De 38-jarige Tsjech beëindigde zijn spelerscar­rière in mei 2019 en is sindsdien actief als technisch adviseur bij de Londenaren.

ANDERLECHT

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Duckens Nazon maakte tegen Beerschot zijn eerste competitie­goal voor STVV.
FOTO JEFFREY GAENS Duckens Nazon maakte tegen Beerschot zijn eerste competitie­goal voor STVV.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium