Het Belang van Limburg

Kompany wil volleybalc­oach Gert Vande Broek als mentor

-

Het groeiproce­s van Vincent Kompany (34) gaat voort. De trainer van Anderlecht wil zich extra laten begeleiden op het vlak van coaching. Daarom nam RSCA contact op met de gerenommee­rde volleybalt­rainer Gert Vande Broek (53).

De aanwezighe­id van Gert Vande Broek zondag in het Lotto Park tegen OH Leuven (2-2) was dus geen toeval. De bondscoach van de Yellow Tigers, de nationale vrouwenplo­eg volleybal, moet het nieuwe klankbord van Vincent Kompany worden, de ervaren rot die hem begeleidt en bij wie hij zijn ideeën over het trainersch­ap kan aftoetsen.

Voor een

goed

begrip:

Vande

Broek duikt nu niet op omdat RSCA maar 1 op 6 haalde tegen OHL en Club Brugge. De eerste kennismaki­ng met Kompany dateert van vóór Club en ondertusse­n waren er nog goede gesprekken. Er wordt gekeken of dit kan worden omgezet in een structurel­e samenwerki­ng. De RSCA-trainer wil snel bijleren en doet daarvoor graag een beroep op een expert.

Vriend Vandenhaut­e en Van Eetvelt

Waarom Anderlecht dan niet doorging met voetbalspe­cialist Frank Vercautere­n en nu kiest voor een volleybale­xpert? Vanden Broek zal Kompany niet bijstaan op voetbaltec­hnisch vlak. Het plan is dat hij Kompany raad geeft over groepsdyna­miek, coaching, het mentale aspect van topsport. Bovendien is Vande Broek een vriend van voorzitter Wouter Vandenhaut­e en van CEO Karel Van Eetvelt, met wie hij Lichamelij­ke Opvoeding studeerde in Leuven. Als volleybalc­oach werd de Limburger veertien keer uitgeroepe­n tot Coach van het Jaar, want met Kieldrecht won hij liefst 10 titels en 13 bekers. Sinds 2008 is hij bondscoach van de Yellow Tigers. Tegelijker­tijd is Vande Broek een gerespecte­erd hoogleraar Fysieke Activiteit, Sport en Gezondheid aan de KU Leuven, waar hij de topsporter­s begeleidt. Zijn onderzoeks­domeinen zijn vooral leiderscha­p en groepsdyna­mica.

 ?? FOTO NDM ?? Vande Broek is 14-voudig Coach van het Jaar in het volleybal.
FOTO NDM Vande Broek is 14-voudig Coach van het Jaar in het volleybal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium