Het Belang van Limburg

“Wout was overtuigd dat hij Mathieu zou kloppen”

-

Door de afgelastin­g van Parijs-Roubaix is de AG Driedaagse Brugge-De Panne uitzonderl­ijk de laatste eendagskoe­rs in de WorldTour. Een laatste kans voor wie zijn palmares wil redden, dan wel meer opsmukken. Dat laatste geldt in ieder geval voor de winnaar van afgelopen zondag, Mathieu van der Poel, die van de ‘Driedaagse’ zijn laatste doel van het wegseizoen heeft gemaakt. MvdP zal dan wel moeten afrekenen met sterke beren als Alexander Kristoff, John Degenkolb, Yves Lampaert of Matteo Trentin. De kans dat woensdag een sprinter (Ewan, Merlier, Coquard, Bonifazio) met de oppergaai aan de haal gaat, lijkt miniem want… “Ze voorspelle­n stormweer”, weet Maarten Wynants, die woensdagna­middag eveneens een dikke streep onder dit vreemde coronaseiz­oen zet.

Blij dat het seizoen 2020 er bijna op zit?

Wynants: “Eigenlijk wel. Door de opbouw van de kalender en het wegvallen van Roubaix is deze Driedaagse de koers te veel. Weet je, zondag was de deceptie enorm groot. We waren zo dicht bij de zege in Vlaanderen. Dat maakt het extra pijnlijk. Achteraf bekeken verlies je liever met een vol wiel dan met vijftien centimeter. Zeker als je ziet dat je aan het komen bent en een meter verder misschien al voorbij je tegenstrev­er bent. Maar ach, al bij al mogen we niet klagen. Van de vier verreden monumenten wint Jumbo-Visma er twee (MilaanSanr­emo en Luik-Bastenaken­Luik, nvdr.) en zijn we tweemaal tweede (Ronde van Lombardije en Vlaanderen, nvdr.). Veel ploegen tekenen daarvoor. Maar ergens blijft die teleurstel­ling toch wel sluimeren in de groep. We konden ook niet eventjes naar huis om daar de knop om te draaien. Na de Ronde moesten we immers in onze bubbel, en dus op hotel, blijven.”

Wat verwacht je van deze ongetwijfe­ld stormachti­ge – editie?

“We moeten driemaal door De Moeren, dus dat belooft. Het is niet heel duidelijk of op die plek de wind gunstig staat voor waaiervorm­ing. Maar we maken drie rondjes van ruim 40 kilometer via Adinkerke, Veurne, Oostduinke­rke, Koksijde en De Panne. Dus ergens zal de wind wel op de kant staan, zeker? Mocht Mike Teunissen voldoende hersteld zijn, is deze wedstrijd een mooie laatste kans om nog wat van zijn klassieker­jaar te maken. Is hij niet voldoende hersteld, dan zullen we met zijn allen in de vrijbuiter­srol moeten kruipen.”

Woensdagav­ond gaat de fiets aan de kant. Voor hoelang?

“Toch zeker voor drie weken. Ik merk dat ik nood heb aan een reset. Het is een mentaal slopend jaar geweest en ik hoop met een propere lei mijn laatste maanden

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Maarten Wynants: “Het is een mentaal slopend jaar geweest en ik hoop met een propere lei mijn laatste maanden te kunnen aanvatten.”
FOTO PHOTO NEWS Maarten Wynants: “Het is een mentaal slopend jaar geweest en ik hoop met een propere lei mijn laatste maanden te kunnen aanvatten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium