Het Belang van Limburg

Corona derde keer spelbreker voor Creemers

“Ik vrees dat we voor Nieuwjaar niet meer gaan spelen”, zegt de 53-jarige Perenaar.

-

SV HERKOL

Tot een kleine drie maanden geleden was Patrick Creemers nog prof (T2, keeperstra­iner, video-analist) in de Jupiler Pro League bij Oostende, nu is hij opnieuw beroepsmil­itair (halftijds ) en T1 van Herkol in eerste provincial­e. Tegelijk is de Perenaar ook nog deels bij Fortuna Sittard aan de slag. “Ik train er de jeugdkeepe­rs bij de min 15-, 16-, 18- en 21-jarigen. En daarboveno­p werk ik ook regelmatig ondersteun­end naar de eerste ploeg toe.”

Leuk detail: bij Herkol krijgt hij z’n zoon en doelman Dieter onder z’n hoede.

Vier jaar geleden ruilde Creemers de militaire basis in Kleine-Brogel in voor een job in de voetbalwer­eld. Na twee jaar keeperstra­iner bij Fortuna onderschre­ef hij een overeenkom­st voor vier seizoenen bij KV Oostende. Gert Verheyen, Hugo Broos, Franky Van der Elst, Kare Ingebrigts­en, Dennis van Wijk, Adnan Custovic en Alexander Blessin: hij heeft er met ze allemaal gewerkt.

“Patrick had een appartemen­t in Oostende”, verklapt zijn vrouw Anja. “Ikzelf ben hier in Peer blijven wonen. Ik heb hier mijn job (zorgkundig­e, nvdr.). Patrick kwam zelden of nooit af. Om de twee weken trok ik wel naar Oostende, want ik probeerde op elke thuismatch aanwezig te zijn. Al bij al is dat wel meegevalle­n. Ik was dat trouwens gewend. Hoe dikwijls heeft hij niet met Verheyen in het buitenland gezeten met de nationale ploeg?”

Gekozen voor verstand

Op 28 juli stond Patrick weer gepakt en gezakt in Peer (toevallig overleed op die dag z’n schoonvade­r).

Patrick: “Men wilde mijn loopbaanon­derbreking niet meer verlengen. Ik moest kiezen: ofwel nog 2,5 jaar halftijds werken bij het leger en dan met pensioen gaan of ontslag nemen en nog tien jaar wachten op mijn pensioen. Ik heb gekozen voor het verstand, niet voor het hart.”

Het hoogste niveau waarop Creemers zelf keepte, was bij Lommel en Geel in tweede klasse en Tongeren en Bocholt in derde. Z’n trainerslo­opbaan (assistent en/of keeperstra­iner) liep over Bocholt,

Tienen, Patro, Fortuna, de nationale ploeg (-18 en -19-jarigen) en Oostende. Maar alles begon bij Herkol en daar is Creemers nu naar teruggekee­rd. Laat bij Herkol nu precies z’n zoon Dieter onder de lat staan. Die kreeg z’n jeugdoplei­ding bij PSV, Lommel en Anderlecht. Daarna drong hij bij Genk, Lokeren, Lommel en Patro wel tot de A-kern door, maar nergens speelde hij één wedstrijd. “Hij had de pech dat de goede keepers die voor hem in de pikorde stonden, altijd alles hebben gespeeld”, merkt Patrick op. Dieter: “Ik wilde eindelijk eens bij de eerste ploeg onder de lat staan. Ik wilde spelen. Daarom ben ik bij Herkol aan de slag gegaan. Ik heb er absoluut geen probleem mee dat mijn pa hier trainer geworden is. Bij de nationale ploeg heb ik hem ook twee jaar gehad. Ik weet dus hoe hij in mekaar zit. Hij is streng, maar correct. Maar als je buiten de lijnen kleurt, kan dat wel eens tegenvalle­n. Uiteraard heb ik nog ambities. Ik ben pas 23. Ik wil nu eerst een goed seizoen spelen en daarna geleidelij­k aan de stappen zetten die nodig zijn.” Patrick: “Dieter heeft ambitie. Hij heeft de laatste jaren enkele keren de kans gehad om in Nederland prof te worden, maar dat ging dan over een minimumcon­tract. Wat ben je daar nu mee? Dan heeft hij het nu met z’n vaste job als installate­ur van airco’s en zonnepanel­en, gecombinee­rd met voetballen bij Herkol stukken beter. Als hij hogerop wil, zal dat niet aan mij liggen.”

Aanbod Midden-Oosten

Een degradatie­kandidaat zien vader en zoon Creemers zeker niet in Herkol.

Patrick: “Corona is weer spelbreker! Eerder ook al toen Dennis van Wijk ontslagen werd bij Oostende. Er waren toen nog twee matchen te gaan: tegen Genk en Cercle. Men vroeg me of ik de coaching op me wou nemen, maar ik heb dat niet gedaan. Wat had ik daarmee te winnen? Daarbij beschik ik niet over het vereiste diploma. Ik heb wel een Pro Licen

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium