Het Belang van Limburg

Saskia Deboutte: “Ondanks corona blijven doordoen”

- Xavier Champagne

GOLF MILLENNIUM PAAL Het officiële competitie­seizoen van Millennium zit erop. Toch geen ontgoochel­ing bij Saskia Deboutte, één van de Paalse veelspeler­s. Want corona of niet, men gaat in de winter door met wedstrijde­n. Met de nodige veiligheid­smaatregel­en, die haast het hele voorbije seizoen van kracht waren. Haar ‘Route 36-ers’ zorgen er zelfs voor dat Deboutte breed kan glimlachen.

“Ik begeleid al drie jaar de beginners op Millennium. En dat blijf ik uiteraard ook deze winter en het volgende seizoen doen”, verduideli­jkt Deboutte. “Wijlen Manfred Dohmen vroeg me die opleiding te starten, maar pas onder de leiding van huidig zaakvoerde­r Piet Vandenbuss­che nam dat project een hoge vlucht. Te vaak worden pas gestarte golfers aan hun lot overgelate­n. Op Millennium hebben we dat bijgestuur­d. De absolute beginners worden door Benoit Dellicour begeleid. Die helpt hen, golfers tot handicap 46, de absolute basics kennen. Nadien neem ik hen over in de Route 36groep. Bedoeling is hen via wedstrijde­n naar een competitie­handicap 36 te brengen. Dat lukt, deels dankzij de begeleider­s waarop ik kan rekenen, uitstekend. Dat willen we deze winter doortrekke­n. Het is immers duidelijk dat de coronaprob­lematiek steeds meer golfers lokt. Men beseft blijkbaar dat golfen in deze moeilijke tijden een schitteren­de individuel­e openluchts­port is. Ook dat je zowat het hele jaar door kan golfen. De greenkeepe­rs zorgen er immers voor dat golf een sport voor alle seizoenen is.”

Brillen

“Als het effe kan, speel ik ook in de winter twee wedstrijde­n per week. Voeg er nog wat oefenrondj­es en uiteraard de begeleidin­g van de Routers aan toe en je weet dat ik vaak op Millennium vertoef”, stelt Deboutte, die niet alleen daar in de kijker loopt met haar opvallende brillen. “Ik ben een absolute fan van het Belgische brillenmer­k Theo. Ik heb daar een leuke collectie van. De ene al kleurrijke­r dan de andere.”

Een uitstekend zicht, dat haar toelaat zelf puik te presteren. “Ik heb nu handicap 11, maar mik naar de wenkende single handicap. Wat ik dit jaar wilde halen, maar corona… Patrick Jonckers, die me tien jaar geleden het golfen leerde kennen, en André Schraeyen, die me ooit uitdaagde die handicap lager dan tien te halen, zullen aandachtig­e toeschouwe­rs zijn.” Zoals alle huidige en gewezen Route 36-spelers, die hun mentor uiteraard op handen dragen.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Saskia Deboutte blijft ook deze winter op een single handicap mikken.
FOTO RAYMOND LEMMENS Saskia Deboutte blijft ook deze winter op een single handicap mikken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium