Het Belang van Limburg

Hassan Cancro (29): van de club van Del Piero naar KVK Wellen

- Daan Paredis

Covid-19 riep begin dit jaar het seizoen van Hassan Cancro in de Verenigde Staten prompt een halt toe. De 29-jarige Luikenaar sloot daarop een akkoord met KVK Wellen om zijn vorm op peil te houden voor zijn terugkeer naar LA10, de club met Alessandro Del Piero als voorzitter. “Ik wil een leven uitbouwen in de VS”, droomt Cancro luidop.

KVK WELLEN

Internatio­nale ervaring lijkt tegenwoord­ig een vereiste om bij KVK Wellen (derde afdeling VV) aan de bak te komen. Cancro arriveerde ongeveer gelijktijd­ig met collega-avonturier Claudio Kiala, maar deed de afgelopen drie weken eerst matchritme op bij de beloften. Vorig weekend hoopte hij z’n eerste minuten in de A-ploeg te maken, Covid-19 besliste daar anders over.

Eerste vliegtuig terug

“Bij het begin van de pandemie wilde ik twee maanden in België blijven om dan snel terug te keren naar Los Angeles. Dat liep niet echt zoals gepland”, geeft Cancro toe. “Ik kreeg in de tussentijd heel wat aanbieding­en van Waalse clubs, maar ik wou me hier eigenlijk nergens aansluiten. Bovendien hou ik er niet van om de bal gewoon naar voor te stampen. Wellen was een ander verhaal. De Vlaamse en Nederlands­e voetbalfil­osofie spreken me veel meer aan dan de Waalse”, aldus Cancro, die dus momenteel bij zowel KVK als LA10 staat ingeschrev­en.

Zijn manager hoorde dat Wellen

nog een verdediger zocht en zo belandde de Luikenaar via Nederland, Eldense in de Spaanse derde klasse, Chicago en Los Angeles in de Wellense Houtstraat.

“Ik hou van het leven in de VS. Voetbal leeft daar enorm, sport lijkt wel een religie. Ik zou morgen het eerste vliegtuig terug willen nemen. De situatie laat dat echter niet toe en ik ben een man van mijn woord. Wellen rekent op mij, ik zal mij hier dit seizoen duizend procent inzetten, zolang ze mij nodig hebben.”

Bulldog

LA10, een Amerikaans­e satellietc­lub van Juventus, komt uit in de USPL, wat ongeveer de vijfde klasse in het Amerikaans­e lappendeke­n van competitie­s betekent. Cancro kan op zowel linksals rechtsback uit de voeten. “Voetballen doe ik als een bulldog: snel, levendig, strijdlust­ig en technisch sterk.” Alessandro Del Piero behoeft minder uitleg: wereldkamp­ioen, zesvoudig Italiaans kampioen,

Champions League-winnaar en clubtopsch­utter bij Juventus. Nu is de bijna 46-jarige Italiaan dus voorzitter bij LA10. “Toen hij aanklopte, heb ik geen seconde getwijfeld. Del Piero speelde een keer mee op training en wees maar zeker dat hij nog over die magnifieke traptechni­ek beschikt, echt onvoorstel­baar! Daar mogen voetballen, is een droom die werkelijkh­eid werd.” Ondanks zijn 29-jarige leeftijd brandt Cancro nog steeds van ambitie: “Mijn carrière kwam op z’n hoogtepunt bij mijn eerste selectie voor de All-Stars van de USPL. Ik wil absoluut nog eens die selectie halen en kampioen worden met LA10. Ik ga mijn loopbaan sowieso afsluiten in de VS en hopelijk kan ik er daarna verder een leven uitbouwen.”

 ??  ??
 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Hassan Cancro: “Del Piero (inzet) speelde een keer mee op training. Zijn traptechni­ek is echt magnifiek.”
FOTO TOM PALMAERS Hassan Cancro: “Del Piero (inzet) speelde een keer mee op training. Zijn traptechni­ek is echt magnifiek.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium