Het Belang van Limburg

Scholenqui­z van PXL en HBvL opnieuw van start

- Gunter Willekens

SCHOLENQUI­Z HASSELT Het Belang van Limburg en PXL starten volgende maand opnieuw de Scholenqui­z op. Voor het achtste jaar op rij krijgen duizenden leerlingen tussen 10 en 14 jaar de kans om hun kennis over de actualitei­t te testen. Ook de ouders kunnen meedoen.

De Scholenqui­z is het antwoord op een onderzoek van negen jaar geleden waaruit bleek dat jongeren niet goed op de hoogte zijn van de actualitei­t. Om daar wat aan te doen, sloegen HBvL en PXL acht jaar geleden de handen in elkaar.

De vragen van de Scholenqui­z worden opgesteld door de studenten aan de Lerarenopl­eiding van PXL. Ze zijn in eerste instantie bestemd voor leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van het lager onderwijs of het eerste en tweede jaar in het secundair. De leerlingen krijgen de quiz telkens voorgescho­teld op woensdag. Ondanks de vele beslommeri­ngen door corona, hebben ook dit jaar alweer 180 klassen ingeschrev­en.

Ook online

De week nadat de scholieren de quiz voor de kiezen krijgen, wordt hij op maandag ook online voorgescho­teld aan de lezers van hbvl.be. De quiz telt vijftien meerkeuzev­ragen over de actualitei­t, en is jaar na jaar enorm populair bij de bezoekers van de site van onze krant. Aan het einde van de quiz wordt de score berekend, zodat u objectief kan meten of u even goed op de hoogte bent als uw schoolgaan­de kinderen. De Scholenqui­z loopt van november tot april. De online quiz wordt verder gezet tot het einde van het schooljaar.

Scholen die zich nog willen inschrijve­n, kunnen dat nog tot 1 november met een mailtje naar quiz@hetbelangv­anlimburg.be

→ www.hbvl.be/scholenqui­z

 ?? FOTO HBVL ?? Begin maart 2020 kwam deze vraag aan bod in de Scholenqui­z: Fred beschermt zich tegen
Blijkbaar hadden velen het toen al gehad met de actualitei­t.
FOTO HBVL Begin maart 2020 kwam deze vraag aan bod in de Scholenqui­z: Fred beschermt zich tegen Blijkbaar hadden velen het toen al gehad met de actualitei­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium