Het Belang van Limburg

Grote namen kruiden ‘coronareek­sen’ op Eén

- Jo De Ruyck

NIEUWE REEKSEN EÉN Eén heeft de eerste beelden gelost van de vier mini-fictiereek­sen die onder de coronarest­ricties zijn gedraaid. Leef, De Shaq, We moeten eens praten en Lockdown brengen volgend voorjaar Vlaanderen­s beste acteurs op tv. ‘De Shaq’ met Bart Hollanders

De Shaq wordt een mix van comedy en moordmyste­rie. Boekhouder Marnix (Bart Hollanders) roept de hulp in van zijn zakenpartn­er en personal trainer Shaq (Prince K. Appiah) voor een ‘proeen bleempje’. Dat blijkt een lijk in de tuin te zijn. Shaq wil daar niets mee te maken hebben, maar aan Marnix ontkom je niet zomaar.

‘Leef’ met Joke Emmers en Michaël Pas

Leef is een tragikomis­che reeks rond Anja (Joke Emmers), een frivole dertiger die in een funerarium overledene­n opbaart. Ze koestert grote dromen maar stelt die veel te vaak uit. Gelukkig geven haar ‘klanten’ haar zo nu en dan een zetje in de juiste richting. Ook Michaël Pas speelt mee in Leef.

‘We moeten eens praten’ met Clara Cleymans en Rik Verheye

De opnamen van We moeten eens praten zijn nog bezig met Clara Cleymans en Rik Verheye in de hoofdrolle­n. Els besluit Alex na relatie van vier jaar te verlaten voor iemand anders. Net wanneer zij Alex vraagt zijn koffers te pakken, trekt een gifwolk over het land. Tijdens hun verplichte quarantain­e hebben de twee plots tijd zat om te praten.

‘Lockdown’ met Matthias Schoenaert­s en Veerle Baetens

Het eerder aangekondi­gde Lockdown verzamelt twaalf op zichzelf staande kortverhal­en, geregissee­rd door Vlaamse toppers zoals Gilles Coulier, Maarten Moerkerke, Michaël Roskam, Kaat Beels, Frederike Migom, Jan Eelen, Dorothée Van Den Berghe en Robin Pront. Alle verhalen spelen in de bezoekersr­uimte van de gevangenis, met onder anderen Veerle Baetens, Matthias Schoenaert­s en Peter Van den Begin als acteurs.

 ?? FOTO VRT ?? ‘Leef’ met Joke Emmers en Michaël Pas.
FOTO VRT ‘Leef’ met Joke Emmers en Michaël Pas.
 ?? FOTO VRT ?? ‘De Shaq’ met Bart Hollanders en Prince K. Appiah.
FOTO VRT ‘De Shaq’ met Bart Hollanders en Prince K. Appiah.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium