Het Belang van Limburg

Politie legt nachtelijk­e party stil in loungebar in Maasmechel­en

- Jos Thomassen en Marij Wyers

CORONACONT­ROLES MAASMECHEL­EN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een feest stilgelegd in nachtclub M’kesh in Maasmechel­en. Zo’n veertig feestvierd­ers zijn beboet. De aanwezigen hielden de deur dicht zodat de brandweer moest komen om ze te openen. De zaak is meteen gesloten.

Rond 1.30 uur kwam bij de politie Lanaken-Maasmechel­en een melding binnen dat er een feest aan de gang was in shishabar M’kesh aan de Boudewijnl­aan. Agenten gingen ter plaatse maar raakten niet binnen.

Vanuit het pand was muziek te horen en op de parking stonden drie voertuigen. De politie trof in de buurt een man aan die daar wegens de avondklok niet mocht zijn. Hij gaf toe dat hij in de nachtclub was geweest waarop de politie opnieuw aanklopte maar weer geen gehoor kreeg. De agenten zagen wel hoe meerdere personen aan het raam kwamen kijken. De politie riep daarop de brandweer op om de deur te komen openen. Ook een ploeg van politie Maasland kwam in bijstand.

Lachgas

Binnen werden 39 personen aangetroff­en, onder wie de eigenaars. Allemaal werden ze geverbalis­eerd wegens het schenden van het samenschol­ingsverbod. De eigenaars krijgen ook een boete voor het niet respectere­n van de opgelegde sluiting van de horeca. Bovendien werden in de nachtclub een groot aantal flessen lachgas aangetroff­en. Deze werden in beslag genomen en ook hiervoor werd een pv opgesteld. “De zaak is meteen gesloten op basis van overtredin­g van de Covid-regels”, zegt burgemeest­er Raf Terwingen (CD&V) van Maasmechel­en.

Niet voor het eerst

Het is niet de eerste keer dat de nachtclub tegen alle coronamaat­regelen in de deuren opent voor feestvierd­ers. Begin augustus werd in de bar al eens een nachtelijk feestje met 25 jongeren uit Limburg en Antwerpen gehouden. De politie heeft de zaak toen ook ontruimd en de nodige pv’s opgesteld. De shishabar heeft dus een slechte reputatie in de gemeente. Na meerdere klachten over overlast wil burgemeest­er Terwingen nu overgaan tot een sluiting op langere termijn. Hij laat weten dat er een procedure tot sluiting wordt bekeken via de horecaverg­unning.

 ?? FOTO JTH ?? Voor de tweede keer in enkele maanden is in deze nachtclub een illegaal feestje stilgelegd.
FOTO JTH Voor de tweede keer in enkele maanden is in deze nachtclub een illegaal feestje stilgelegd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium