Het Belang van Limburg

“Ik viel over dokterstas en moet daarvoor 220 euro betalen”

-

Marcel Damen werkt vroeger op de scheepswer­ven in Limburg, maar is met zijn 73 lentes een natuurmens geworden. Zo liep hij in het begin van de voorbije zomer, een tekenbeet op.

“Die teek had zich vastgebete­n in een plaats waar ik zelf niet bij kon”, zegt Marcel. “Vermits het weekeinde was, kon ik niet terecht bij mijn huisarts. Ik ben op consultati­e gegaan bij de dokter van wacht.”

“Ik moest er op mijn buik op de behandelin­gstafel gaan liggen, zodat de dokter makkelijk bij de teek, aan de achterzijd­e van mijn been, kon. De verwijderi­ng was in een oogwenk gebeurd. Daarop zei de dokter dat ik van de tafel mocht.”

“Maar door mijn houding, op mijn buik, stapte ik nogal onbeholpen van die tafel. Ik verloor mijn evenwicht en ben op de dokterstas gevallen.”

“De dokterstas liep daarbij schade op.”

“Korte tijd later kreeg ik telefoon van de dokter van wacht. Hij vroeg me of ik de schade aan mijn verzekerin­g wilde aangeven. Ik ben 73 jaar en bij wijze van spreken nooit over de brug geweest. In al mijn naïviteit heb ik gedaan wat de dokter me vroeg.” “Einde juli kreeg ik een brief van de verzekerin­g met de vraag om 220 euro te storten op de rekening van de dokter. Dat is blijkbaar de franchise, de vrijstelli­ng, die ik zelf moet betalen bij schade die ik aangeef via mijn familiale verzekerin­g. Dat vond ik toch wel veel geld, om een teek te laten verwijdere­n. Dus heb ik de factuur van die dokterstas gevraagd. Blijkt dat ze gekocht was door de moeder van de dokter, en aan hem cadeau was gedaan. Ze was 10 jaar oud, en dus al goed gebruikt. Ik voel me in mijn kruis gegrepen.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Als je over de tas van de dokter valt, wie moet dan de schade betalen? De dokter, of de patiënt?
FOTO JEFFREY GAENS Als je over de tas van de dokter valt, wie moet dan de schade betalen? De dokter, of de patiënt?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium