Het Belang van Limburg

Bokrijk en Dommelhof zorgen samen voor feeërieke kerstdagen

Bokrijk en het Dommelhof kerstvakan­tie.

-

TOERISME

Een sfeervolle winteravon­d met een nostalgisc­he kermis en vuurwerk. Een concept dat in de kerstvakan­tie jaarlijks 50.000 bezoekers naar het Openluchtm­useum Bokrijk lokt. Een traditie die er dit jaar iets anders zal uitzien, omwille van corona. “We gaan een samenwerki­ng aan met het provinciaa­l domein Dommelhof om een belevingsv­ol wandelparc­ours van drie kilometer doorheen het Openluchtm­useum uit te stippelen”, vertelt Igor Philtjens (Open

Vld), gedeputeer­de en voorzitter van vzw Het Domein Bokrijk. De wandeling zet het vakmanscha­p dat Bokrijk kenmerkt op een eigentijds­e manier centraal. Onderweg kan je al wandelend genieten van glasblazer­s, houtbewerk­ers, een smid en vuurkunste­naars. “Het is de bedoeling dat mensen continu in beweging blijven. Op bepaalde punten kan je ook streekgebo­nden take-away afhalen.”

Reserveren

Van 19 tot en met 23 december en van 26 tot en met 30 december tussen 16.30 en 22 uur kunnen maximaal 1.800 bezoekers per avond komen genieten van de feeërieke wandeling. “Bezoekers zullen vooraf een uur van aankomst moeten reserveren. Op die manier vermijden we pieken en kunnen we dit evenement coronaveil­ig organisere­n”, aldus Philtjens. “De komende weken zullen onze medewerker­s dit evenement tot in de puntjes voorbereid­en. In coronatijd­en moeten we er ook rekening mee houden dat de situatie op elk ogenblik kan veranderen. Daarom zullen we eind november, nog voor de ticketverk­oop start, eerst de situatie evalueren en dan de knoop definitief doorhakken.” Als eind november het licht op groen wordt gezet dan kunnen abonnees vanaf 1 december gratis hun ticket reserveren via www.bokrijk.be. Voor niet-abonnees gaat de ticketlijn open op 7 december en kost een ticket 8 euro voor bezoekers vanaf 13 jaar en 2 euro voor kinderen van 3 tot 12 jaar. De parking kost 5 euro.

Herfstvaka­ntie

Op dit moment is het Openluchtm­useum geopend als gratis wandelpark. “We merken dat heel wat mensen komen genieten van de herfstkleu­ren in het domein. Op een doordeweek­se dag verwelkome­n we 800 wandelaars”, zegt gedeputeer­de Philtjens. “Daarom hebben we besloten om een extra inspanning te doen en ons seizoen te verlengen. Het gratis museumwand­elpark en de openluchts­peeltuin zullen tot en met 11 november open blijven. Op die manier blijven we ook in de pas verlengde herfstvaka­ntie toegankeli­jk voor mensen die even op adem willen komen.”

Via de druktebaro­meter op de website kan je voor je bezoek zien hoeveel mensen er op dat moment in Bokrijk zijn en kom je niet voor verrassing­en te staan. Bokrijk laat maximum 1.000 bezoekers tegelijker­tijd toe. Vooraf reserveren is niet nodig, de parking is ook gratis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium