Het Belang van Limburg

35 pv’s voor drugs en verboden wapens

-

De politiezon­es Carma en LRH, de grootste korpsen van Limburg, hebben in de nacht van zaterdag op zondag een grootschal­ige controle georganise­erd. De actie was gericht op drugs, onaangepas­t rijgedrag, woninginbr­aken en verboden wapens. Er werden 35 pv’s opgesteld.

De controles vonden plaats op strategisc­he punten bij de grenzen van Houthalen en Zonhoven, Genk en Zonhoven, en bij de grens van Diepenbeek en Genk. De politietea­ms haalden willekeuri­g voertuigen uit het verkeer voor een grondige controle. Ook verdachte auto’s werden naar de kant gehaald. De focus lag in eerste instantie op verdovende middelen, onaangepas­t rijgedrag, woninginbr­aken en verboden wapens. De handhaving van de coronamaat­regelen en de check van de boorddocum­enten werden mee opgenomen in de controle.

Bij vermoeden van alcohol- of druggebrui­k werd een test afgenomen. Drugsbezit­ters of personen met een verboden wapen, moesten de boete meteen betalen.

In totaal werden 35 processenv­erbaal opgesteld, waarvan 8 voor drugsbezit. Acht bestuurder­s waren onder invloed van drugs en moesten hun rijbewijs onmiddelli­jk inleveren voor een periode van 15 dagen. Twee voertuigen werden getakeld omdat ze niet verzekerd waren. De inspecteur­s namen ook een opgedreven bromfiets in beslag. Er werd één GAS-pv opgesteld voor het bezit van lachgas. Twee personen die de avondklok negeerden, kregen een corona-pv.

SINT-TRUIDEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium