Het Belang van Limburg

Team vormen, dit is het antwoord”

-

Negen kilo kwijt

Die andere goalgetter, Duckens Nazon, werd door Muscat ook in de hulde betrokken. “Nazon was een constante bedreiging voor Standard. Hij verdiende deze kans. Hij heeft hier keihard voor gewerkt en is een kilo of acht, negen kwijtgespe­eld. Hij heeft het aan zichzelf te danken dat ik hem selecteerd­e. Hij maakte een heel goeie goal. Pluim ook voor Oleksandr (Filippov, nvdr.) voor de precieze pass. Onder hun beiden hielden ze de Luikse defensie aan de praat.”

Op verplaatsi­ng

Met deze driepunter verschaffe­n de Kanaries zichzelf wat zuurstof.

Maar de volgende opdracht wordt zo mogelijk nog belangrijk­er. Een trip naar het verre Moeskroen, tenminste als ze in Henegouwen voldoende gezonde spelers vinden, want het coronaviru­s slaat daar ongemeen hard toe. “Op verplaatsi­ng komen we tot nu toe niet eens in de buurt van het niveau dat we thuis wel halen”, beseft Muscat. “Hopelijk komt daar nu ook veranderin­g in. Dit duel is in ieder geval een goeie basis om op verder te werken. Ik kan voortbordu­ren op heel wat positieve zaken. Dat wordt de volgende uitdaging: ook op verplaatsi­ng eens iets rapen.”

Alleen dan kan de wankele stoel waarop de coach al een tijd zit, weer aan stabilitei­t winnen. Een thema waar hij niet de diep op wilde ingaan.

“Ik ben niet zo bezig met mijn eigen persoontje. Ik ben gewoon blij dat het geloof dat ik altijd behouden heb in mijn spelers, bevestigd is.”

Nazon enkel - Duckens Nazon moest zich na een uur wedstrijd laten vervangen. Hij had zijn enkel verzwikt. Na de wedstrijd was die behoorlijk gezwollen. Het wordt dus afwachten of hij Moeskroen haalt zondagmidd­ag.

 ?? FOTO J. GAENS ?? Kevin Muscat kreeg wat hij van zijn spelers gevraagd had.
FOTO J. GAENS Kevin Muscat kreeg wat hij van zijn spelers gevraagd had.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium