Het Belang van Limburg

Welke toekomst heeft Schrijvers bij Club Brugge?

- Ludo Vandewalle

Siebe Schrijvers mocht zaterdag nog eens meedoen bij Club Brugge. Na iets meer dan een uur, bij een 2-1-achterstan­d, werd hij vervangen door Ruud Vormer. Schrijvers had niet veel laten zien.

Siebe Schrijvers is een goede speler. Vaardig met de bal, goed positie kiezend en een knap schot. We zagen hem vorig jaar bezig op het EK voor beloften in Italië. Ondanks de drie nederlagen voor de jonge Belgen ontdekten we nog een eigenschap bij de 24-jarige Limburger: hij heeft leiderscap­aciteiten. Hij ging voorop in de strijd, in woord en daad. Een terechte aanvoerder.

Bij Club Brugge is Schrijvers verworden tot een schim. Hij krijgt nauwelijks speelkanse­n. Als er iemand moet plaatsruim­en, is hij het. Een slechte wedstrijd betaalt hij cash met een plaats op de bank. Althans, zo voelt hij het aan. Dat was tegen OH Leuven ook zo. In het interview tijdens de rust had hij al gezegd dat het “fysiek en mentaal allemaal niet makkelijk is” en we kunnen ons daar iets bij voorstelle­n. Hij was indertijd uit Genk weggegaan omdat hij van de toenmalige trainer Philippe Clement weinig kansen en krediet kreeg. Met Ivan Leko klikte het in zijn eerste jaar bij Club Brugge wel.

De vraag rijst welke toekomst Schrijvers nog in Brugge heeft. Je kan bezwaarlij­k poneren dat hij zijn kans heeft gegrepen aan Den Dreef. Altijd een mannetje op zijn huid, maar ook zijn doorgaans uitstekend schot bleef achterwege. Twee keer kreeg hij vrijstaand de mogelijkhe­id dat sterke wapen te gebruiken, twee keer belandde de bal niet eens tussen de palen. “Fysiek en mentaal niet makkelijk”, zei hij dus. Die indruk gáf hij ook.

Leko bellen?

Schrijvers weet ook wel dat het niet de bedoeling is om Vanaken – zoals tegen OHL – nog veel lager op het middenveld te zetten. Nieuwkomer Noa Lang kreeg de vrije rol rond diepe spits Badji.

Het is die rol waarin ook Schrijvers op zijn best functionee­rt. Dat stemde evenmin tot vrolijkhei­d. We verwachtte­n Lang als flankspele­r, maar die jongen had na afloop nauwelijks kalk aan de schoenen. Hij liep overal. Ja, ook tussen de linies waar dus eigenlijk Schrijvers werd verwacht.

Schrijvers heeft geen andere optie dan bij elke speelgeleg­enheid die hij in deze drukke periode nog zal krijgen, wat meer te laten zien dan tegen OHL. Anders wordt het “fysiek en mentaal” een zo goed als onmogelijk­e opdracht om het seizoen bij Club Brugge door te spartelen. Dan dringt een transfer tijdens de wintermerc­ato zich op. Nog eens met Leko bellen?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium