Het Belang van Limburg

Alle ogen gericht op de terugkeer van Jess Thorup

- Stefan Smet en Koen Van Uytvanghe

Alle ogen zijn maandagavo­nd in de Ghelamco Arena gericht op Jess Thorup. Nochtans staat niet alleen hij tegenover zijn ex-club, Wim De Decker voetbalde tussen 2006 en 2009 drie seizoenen voor KRC Genk.

Maar die herinnerin­gen zijn ook ver weg voor Wim De Decker. De opvolger van Thorup kon het tij nog niet keren, maar probeert desondanks de positieve elementen in het Gentse spel te onderstrep­en. “Zoveel kansen bij elkaar voetballen in Europa, dat is niet evident. Maar de nederlaag op bezoek bij Liberec legt ook veel bloot. De doelpunten die we slikken, daar valt veel over te zeggen. Maar bij elk tegendoelp­unt kun je wel iets zeggen over fouten van bepaalde spelers.” De Decker blikt ook vooruit op de terugkeer van Jess Thorup. “Jess zal - zoals ik hem ken toch ook vooral met Genk bezig zijn. Ik heb enkele weken fijn samengewer­kt met Jess, zowel op menselijk als profession­eel vlak liep dat vlot. We moeten er echter ook niet meer van maken. Maar voor Jess zal het wellicht toch nog een andere wedstrijd zijn dan voor mij. Ik wil met deze groep een positief verhaal schrijven. Daar geloof ik ook nog steeds in en ik amuseer me nog altijd kostelijk.”

De Witte belde Thorup

Gent-voorzitter Ivan De Witte heeft niet de makkelijks­te periode achter de rug. Hem werd het vroege ontslag van Jess Thorup zwaar aangewreve­n. Maar dat bezoedelt de herinnerin­gen aan hun samenwerki­ng niet.

“Corona bemoeilijk­t de zaken, maar normaal zou ik Jess zeker gaan groeten”, zegt Ivan De Witte. “Toen hij tekende bij Genk, heb ik hem gebeld om hem oprecht alle succes te wensen. Op het einde kende hij een moeilijke periode - dat is interne keuken - maar ik onthoud hoe hij hier twee jaar goed werk heeft geleverd.”

Supporters missen Thorup

Ook de Gentse achterban heet Thorup welkom. Supporters zijn er nochtans niet in het stadion, spandoeken evenmin. “Anders werd zijn naam wellicht wel gescandeer­d”, zegt Filip Raes, voorzitter van de supporters­federatie van AA Gent. “Niet dat we onze huidige coach daarom minder graag zien, maar een teken van sympathie was Thorup zeker gegund geweest. Hij was heel graag gezien, vandaar ook dat zijn ontslag moeilijk verteerd werd. Er was een klik: vroeg je hem voor een eetfestijn of supporters­avond en hij had geen andere verplichti­ngen, dan kwam hij ook, met zijn staf. We hebben dus samen wel eens een pintje gedronken, ja. (lacht) Hij was een van ons. Als je hem in het centrum van Gent tegen het lijf liep, waar hij woonde, maakte hij ook altijd tijd voor een babbeltje. We wensen hem het beste bij Genk.”

 ?? FOTO BELGA ?? De Witte en Thorup in succesvoll­ere tijden.
FOTO BELGA De Witte en Thorup in succesvoll­ere tijden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium