Het Belang van Limburg

Moeten gouden zaken doen”

-

zijn. Er valt geen peil op te trekken, ik denk dat de gokkantore­n dit seizoen gouden zaken doen.”

“Je kan je afvragen of het allemaal wel coronaproo­f verliep. Maar het enthousias­me van de supporters buiten de stadionpoo­rten voor aanvang van de Antwerpse derby had ook iets charmants. Het toont aan welke rol topvoetbal als belangrijk­ste bijzaak ter wereld kan spelen. Het helpt de mensen heel even om alle ellende te vergeten. Iedereen heeft een uitlaatkle­p nodig, voetbal kan daar zelfs voor tv voor zorgen. In dat opzicht was het ook meegenomen dat het zelfs zonder daverende tribunes een aangename wedstrijd werd op de Bosuil. Op zo’n moment ga je misschien nadenken hoe je het voetbalple­zier van de supporters nog digitaal kan verbeteren. Maar tegelijker­tijd denk je: laat maar, niets kan nog maar in de buurt van de echte beleving in een stadion komen. Laat ons dus maar hopen dat deze nachtmerri­e niet té lang meer moet duren.”

“Ik kan alleen maar lof hebben voor de manier waarop Marc Brys OH Leuven naar een hoger niveau pusht. Zo’n zege als tegen Club Brugge komt niet zomaar uit de lucht vallen, ze zullen er keihard voor gewerkt hebben. Ik had Brys vijftien jaar geleden al even als trainer bij Germinal Beerschot. Toen was hij zijn tijd al ver vooruit. Hij trainde lang en veel, iets wat in die tijd heel uitzonderl­ijk was. Daarom kwam er ook wel tegenkanti­ng van bepaalde spelers. Maar als je meegaat in dat verhaal, ontdek je als speler en als ploeg dat je op veel vlakken winst boekt.”

“Club Brugge liet dit seizoen al elf punten liggen, terwijl ze niet eens een lager niveau halen. Ik denk dat we ons aan een spannend seizoen mogen verwachten met heel veel ploegen, die op die plek in de top 4 mikken. De liefhebber­s van een ouderwetse competitie, waarin de topclubs er bovenuit steken, gaan niet aan hun trekken komen.”

“Voetbal kan mensen even ellende rond corona doen vergeten”

“Mark Brys was vijftien jaar geleden zijn tijd al ver vooruit”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium