Het Belang van Limburg

Courtois even cruciaal voor Real als VAR

-

BARCELONA REAL MADRID

PRIMERA DIVISION

B1 3 Niets dan goed nieuws voor Real Madrid. Eden Hazard staat na twee maanden weer op het trainginsv­eld. En de “crisis” is bezworen na een 1-3-zege in de Clásico waarbij Thibaut Courtois opnieuw een cruciale rol speelde.

ij de rust stond het in een leeg Nou Camp nog 1-1 na vroege goals van Valverde en de 17-jarige Ansu Fati. Het kantelmome­nt kwam na de rust: een wel erg discutabel­e strafschop voor Real Madrid na trekken tussen Lenglet en Sergio Ramos. Toegekend door de VAR. “Is dat een penalty? Ik vind van niet”, vond Barçatrain­er Ronald Koeman. “Ik vroeg de scheidsrec­hter waarom de VAR alleen maar tegen Barcelona is. Ik hoop dat iemand me nog meer kan uitleggen over hoe de VAR in Spanje werkt. In meerdere wedstrijde­n, tegen Sevilla, Getafe en nu Real Madrid kregen we geen hulp van de VAR. De VAR is goed, maar dan moet die er wel zijn voor alle teams. Ik heb er nog niet met Lenglet over gesproken, maar Ramos pakte hem eerst vast. Daarom vind ik dit geen strafschop.”

Ramos zette de strafschop om. In de slotminute­n zette een koelbloedi­ge Modric met buitenkant voet het fantastisc­he orgelpunt. Wat Koeman vergat, was hoe Coutinho

nipt naast kopte, hoe een uitstekend­e Thibaut Courtois in de korte hoek Messi van de 2-1 hield. En hoe zijn eigen doelman Neto meer dan eens de meubelen redde. Niet Real, wel Barça maakt zich zorgen.

En Courtois? Die kon weer lachen na de nederlagen tegen Cadiz en Shaktar Donetsk waarin hij vier doelpunten slikte, ongewoon voor de Bilzenaar.

“Het was geen gemakkelij­ke week voor ons”, reageerde Courtois tegenover Marca. “Tegen Cadiz startten we niet goed en tegen Shakhtar waren we goed tot dat we die drie doelpunten slikten. We moeten elke wedstrijd blijven vechten voor dit shirt. Dat hebben we vandaag gedaan. We liepen voor elke meter en we toonden veel wil.”

 ?? FOTO AFP ?? Euforie bij Thibaut Courtois en co na winst tegen de aartsrivaa­l.
FOTO AFP Euforie bij Thibaut Courtois en co na winst tegen de aartsrivaa­l.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium