Het Belang van Limburg

“Het is mijn taak om te winnen”

-

Ten huize Wellens is het dubbel feest.

“Klopt, mijn vrouw Sophie is zaterdag 25 geworden. Ik denk dat ik haar met deze zege het mooist denkbare cadeau heb kunnen geven. Voor ons als stel doet deze overwinnin­g enorm deugd.”

Je was zichtbaar ontroerd tijdens het flash interview meteen na afloop.

“Dat heeft ook een beetje met de thuissitua­tie te maken. Mijn opa die in Neuville-en-Condroz woont, is thuis van de trap gevallen. Daardoor herstelt hij nu in het ziekenhuis van een schedelbre­uk. Volgens mijn moeder is hij erg verward. Ik hoop dat dit krantenart­ikel hem moed geeft om terug te vechten. Papy is immers mijn grootste supporter. Sinds mijn eerste koers verzamelt hij ieder artikel, iedere seconde op tv. Via deze weg wil ik hem van harte beterschap wensen.”

Bij deze. Trouwens Tim, het hoeft niet bij één zege te blijven in deze Vuelta?

“Het is een feit dat je makkelijke­r wint als de druk afneemt. We zullen zien welke kansen zich nog aandienen deze Vuelta. Maar eerst genieten van deze overwinnin­g.”

Naast de ritzege pakte je ook de blauwe bollentrui als beste klimmer in deze Vuelta. Ik neem aan dat het verdedigen van die trui geen objectief is?

“Klopt. Mijn objectief was een rit winnen, en dat is me gelukt. Onderweg dacht ik echter: beter één vogel in de hand, dan tien in de lucht. Gelukkig waren de medevlucht­ers zo vriendelij­k om me niets in de weg te leggen. Ik heb totaal geen moeite moeten doen om die trui te pakken.”

Twee ritten in de Giro, één in de Vuelta. 104

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium