Het Belang van Limburg

“Tim heeft killerinst­inct”

-

Met Marc Wauters beleefde een gouwgenoot van Tim Wellens zijn ritzege vanop de eerste rij. Van achter het stuur van de volgwagen van Lotto Soudal kon Wauters zijn geluk niet op. “We kwamen naar deze Vuelta om een rit te winnen. Het is fantastisc­h als dit al in de eerste week lukt”, reageert de Lummense ploegleide­r.

Met een paar flessen champagne werd zaterdagav­ond de overwinnin­g van Wellens gevierd in het ploeghotel van Lotto Soudal. Het doel van het Belgische WorldTourt­eam was een ritzege te pakken in deze Vuelta. Na vijf ritten is dat doel al bereikt. “Alles wat er nu nog bijkomt, is bonus”, klinkt het bij Wauters. “Deze zege neemt de druk weg. Dat kan de ploeg alleen maar ten goede komen. Met Kobe Goossens hebben we ook nog een talentvoll­e ronderenne­r mee. Hij mag zonder enige druk uitzoeken hoe ver hij kan geraken.”

Voor de ploegleide­r van Lotto Soudal kwam deze knappe overwinnin­g niet geheel onverwacht. “Twee dagen voor de start van deze Vuelta reed Tim nog de Ronde van

Vlaanderen”, vertelt Wauters. “Desondanks ging hij in de eerste twee ritten meteen in het offensief. Ik wist dus dat het met zijn conditie en zijn ‘moral’ wel goed zat. Al heb je ook altijd wat geluk nodig om mee te zijn in de vlucht van de dag.” Wauters blijft bescheiden als hem gevraagd wordt naar zijn aandeel in Wellens’ zege. “In de volgwagen beschik je over veel informatie. Die info heb ik allemaal aan Tim doorgespee­ld. Voor de rest heb ik hem gewoon zijn ding laten doen. Tim heeft ‘killerinst­inct’ en is ervaren genoeg om het in zulke situaties af te maken. Dat heeft hij in het verleden al bewezen. Toen hij met zijn twee medevlucht­ers nog meer dan vier minuten voorsprong had op 25 km van de meet, wist ik dat de overwinnin­g erin zat.” De bergtrui met blauwe bollen is een leuke bonus voor Wellens, die vorig jaar in de Ronde van Frankrijk ook al vijftien dagen lang de bolletjest­rui droeg. Of hij kans maakt deze trui van beste klimmer mee naar huis te nemen, durft Wauters nog niet te zeggen. “We zullen de situatie dag per dag bekijken, maar we gaan die trui zeker niet zomaar uit handen geven”, klinkt het strijdvaar­dig.

TENNIS

Finale voor Costoulas en Bailly in Bulgarije -

Zowel Sofia Costoulas als Pierre-Yves Bailly bereikten de finale van het ITF-juniorento­ernooi in het Bulgaarse Plovdiv. De 15-jarige Costoulas, die deze week haar profdebuut maakt in het Bulgaarse Pazardzhik, verloor echter van Victoria Jimenez Kasintseva.

Humbert wint in Antwerpen -

Ugo Humbert (ATP 38) heeft de European Open gewonnen. De 22-jarige Lotharinge­r haalde het in twee sets van de één jaar jongere Australiër Alex de Minaur (ATP 29): 6-1, 7-6.

Goffin past voor Wenen -

Na zijn snelle exit in Antwerpen past David Goffin (ATP 14), eerder getroffen door corona, voor het ATP-toernooi in Wenen.

Najaarsint­erclub padel opgeschort -

Na Neerpeltse TC en TC Laakdal sluit ook TC Hamont tot 8 november de deuren. Ook wordt de najaarsint­erclub padel opgeschort tot 19 november. Jeugdtoern­ooien tot 18 jaar kunnen wel gespeeld worden, net als indoorless­en tot 12 jaar. Outdoor zijn er geen beperkinge­n.

GOLF

Colsaerts runner-up in Italia Open -

Nicolas Colsaerts heeft op Chervò San Vigilio Golf net naast de zege in de Italia Open gegrepen. Hij had één luttele slag meer nodig dan winnaar Ross McGowan.

WIELRENNEN Maes stopt -

Nikolas Maes (Lotto Soudal) stopt op 34-jarige leeftijd met fietsen. De West-Vlaming boekte in 2013 met de World Ports Classic zijn mooiste zege.

PAARDENSPO­RT Schuttert wint GP Lansink -

Frank Schuttert won in Opglabbeek de GP Jos Lansink met het paard Kinky Boy vh Gildenhof. Alexander Kumps werd vierde, Jens Vandenberk zevende.

De Zonhovense Laurine Thijs werd in Minderhout Belgisch kampioen eventing bij de vijfjarige paarden. Kristien Both won hier de bronzen medaille.

Thijs wint BK eventing - Euregio in Sentower Park afgelast -

De organisati­e van het Opglabbeek­se Sentower Park laat weten dat de Euregio (4-8 november) niet zal doorgaan.

Jumping Breugelhoe­ve geannuleer­d -

Wegens de coronamaat­regelingen wordt volgend weekend de Wintercupj­umping in Grote Brogel geannuleer­d.

SNELSCHAAT­SEN Swings tweede op 1.500m -

Bart Swings eindigde zaterdag tijdens testwedstr­ijden in Heerenveen op de 1.500 meter als tweede, achter de Nederlande­r Patrick Roest.

ATLETIEK Afgelastin­g Dommelveld­loop -

De Peltse atletiekcl­ub SACN last de Dommelloop (15/11) af.

BADMINTON

BK jeugd geschrapt -

De Vlaamse kampioensc­happen en het BK jeugd zijn geschrapt. De competitie ligt stil tot 8/11.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium