Het Belang van Limburg

Limburg United verliest eerste oefenwedst­rijd

- Johnny Peeters

BASKETBAL CHARLEROI LIMBURG UNITED

71 62

Limburg United ging in zijn eerste oefenwedst­rijd onderuit in Charleroi. Spirou speelde vooral na de rust agressieve­r en pakte veel offensieve rebounds. Ondanks een goede start van de Limburgers werd het 71-62.

Bij Limburg United ontbraken Dammen (voetbreuk), Mukubu (liesblessu­re, waarschijn­lijk deze week weer fit) en Melson (visum nog niet in orde). “We namen een goede en agressieve start en kwamen snel acht punten voor”, aldus een jarige coach Sacha Massot. “Daarna schakelde Charleroi een versnellin­g hoger en vielen wij helemaal weg. Daardoor gingen ze veel te gemakkelij­k over ons. Vooral de agressivit­eit was er niet meer en Charleroi profiteerd­e hiervan door verschille­nde aanvallend­e rebounds te pakken. Toch heb ik bij al mijn spelers positieve dingen gezien.

De bal werd goed rondgespee­ld en niemand die egoïstisch speelde. Al had dat misschien af en toe iets meer gemogen.” “We speelden zeker niet op topniveau”, gaf Yannick Desiron toe. “Al kan dat natuurlijk niet in de eerste oefenwedst­rijd. Ook voor mij was het aanpassen, want de laatste wedstrijd is al 7,5 maanden geleden. Ik kon nog niet laten zien wat ik zou moeten kunnen. Dat zorgde ervoor dat het rommeling was aan beide kanten en wij maakten te veel fouten. Het klopt dat de agressie ontbrak, maar ook op conditione­el vlak zijn we nog niet in orde. We zaten erdoor in de tweede helft. We zullen nog enkele oefenwedst­rijden nodig hebben om dat op orde te brengen. De nieuwe buitenland­ers Mullings, Knapke en Dragan vielen goed in en maakten geen slechte indruk. Ze moeten zich aanpassen aan het Belgische basketbal en de communicat­ie met de scheidsrec­hters, maar dat komt wel.” Dinsdag speelt Limburg United opnieuw een oefenwedst­rijd in Charleroi.

QUARTERS: 13-19, 21-13 (34-32), 26-19 (60-51), 11-11.

HUBO LIMBURG UNITED: MITCHELL 5, MULLINGS 14, DEPUYDT 14, DESIRON 8, DEDROOG, Marnegrave 8, Vanderhoyd­onck 2, Lesuisse, Huurman, Dragan 4, Knapke 7.

TENNIS

 ?? FOTO GZARACAS PHOTOGRAPH­Y ??
FOTO GZARACAS PHOTOGRAPH­Y

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium