Het Belang van Limburg

Prado test positief op corona

-

Jorge Prado (19) heeft zaterdag positief getest op corona en mocht zondag niet starten in de derde Grote Prijs van Lommel. De tweevoudig­e wereldkamp­ioen ging meteen in quarantain­e.

Het gerucht deed zaterdagmi­ddag al de ronde en werd ’s avonds bevestigd door de tweevoudig­e wereldkamp­ioen zelf. “Woensdag heb ik, zoals het protocol voorschrij­ft, opnieuw een coronatest ondergaan”, liet Prado - die woensdag nog won in Lommel - in een persberich­t weten. “Vandaag heb ik het resultaat gekregen: positief. Het is heel frustreren­d dat ik niet kan racen zondag. Als profsporte­r heb ik altijd de maximale voorzorgsm­aatregelen genomen. Ik had steeds dezelfde routine: van thuis (hij heeft nog steeds een huis in Lommel, nvdr) naar het circuit om te racen en terug. Ik bleef steeds in mijn bubbel. Ik heb dan ook geen enkel idee hoe ik het virus heb opgelopen. Ik hoop dat ik snel weer negatief test zodat ik snel weer kan motorcross­en.” Na Lommel staat er nog een triple-GP in Pietramura­ta op het programma (1, 4 en 8 november). De familie Prado - Jorge, zijn ouders, zijn zus en zijn vriendin ging meteen in quarantain­e. Zus Cecilia is ook de vriendin van Tom Vialle, WK-leider in de MX2. De Fransman testte echter negatief.

Tegenvalle­r

Tot vrijdag had het organisere­nde GP Limburg het coronaviru­s nog volledig buiten kunnen houden, zaterdag raakten twee positieve gevallen bekend. Ook de vader van een andere rijder testte positief.

“Dit is een tegenvalle­r. We hadden ons drieluik graag zonder positief geval willen afsluiten”, zucht organisato­r Johan Boonen. “Maar ja, het gebeurt spijtig genoeg in iedere sport. Ook wij ontsnappen er niet aan. We zullen daar niet scheef door bekeken worden. Toch bewijst het wel dat ons testsystee­m werkt. Ik hoop nu vooral dat er niet meer besmetting­en volgen en dat die twee mensen weer snel de oude zijn.”

 ?? FOTO RAY ARCHER/KTM ?? Jorge Prado zit in quarantain­e.
FOTO RAY ARCHER/KTM Jorge Prado zit in quarantain­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium