Het Belang van Limburg

Meer dan 50 pv’s in Limburg voor overtreden avondklok

- Marij Wyers

CORONACONT­ROLES HASSELT/ZONHOVEN Dit weekend werden er in Hasselt 30 coronaboet­es van 250 euro opgesteld voor verplaatsi­ngen die niet noodzakeli­jk waren. In de rest van Limburg waren er nog zeker 20 dergelijke overtredin­gen.

Zaterdagav­ond heeft de politie Limburg Regio Hoofdstad een feestje stilgelegd in Zonhoven. In een garage en bijgebouw kwamen meerdere personen tussen de 22 en 45 jaar oud samen. Er werden 10 processen-verbaal opgesteld wegens het niet-naleven van het samenschol­ingsverbod.

Tanken

Naast het samenschol­ingsverbod is er ook het verplaatsi­ngsverbod van middernach­t tot 5 uur ’s morgens. Een politieplo­eg van Maasland heeft zaterdagmo­rgen rond 2.45 uur een stilstaand voertuig opgemerkt op de Rijksweg in Dilsen. De auto werd gecontrole­erd. De bestuurder verklaarde dat hij op weg was naar Luxemburg om te gaan tanken. De bestuurder was niet op de hoogte van de nachtklok tussen middernach­t en vijf uur ’s morgens. Hij heeft de boete van 250 euro meteen betaald.

Op zondagmorg­en werden op de Maastricht­ersteenweg in Maaseik om 00.30 uur twee boetes geind voor het negeren van de avondklok.

De politie LRH sloot het weekend af met 30 boetes voor verplaatsi­ngen die niet essentieel zijn tijdens de nachturen.

De politiezon­e Beringen/Ham/ Tessenderl­o zette het voorbije weekend extra coronaploe­gen in. Die stelden 14 pv’s op voor inbreuken op de avondklok. De agenten controleer­den ook of horeca en nachtwinke­ls de deuren gesloten hielden. Ze waren ook alert op samenschol­ingen. In Sint-Truiden was er één overtredin­g van het verplaatsi­ngsverbod.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium