Het Belang van Limburg

Weg afgesloten voor werken aan nieuwe rotonde

-

KRUISTPUNT BEVERLO

Het Agentschap Wegen en Verkeer start maandag met de herinricht­ingswerken aan het kruispunt van de Koolmijnla­an (N72) in Beverlo ter hoogte van de Beverloses­teenweg. Vorige week heeft een online infoavond plaatsgevo­nden om de buurt te informeren. Deze week starten de voorbereid­ende nutswerken en de afbraak van de leegstaand­e panden op de hoek van de Leysestraa­t.

Rotonde

In het voorjaar van 2021 start de effectieve aanleg van de rotonde. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer moet een rotonde in de plaats van het lichtenger­egelde kruispunt de kruising overzichte­lijker maken, de verkeersve­iligheid verhogen en de doorstromi­ng verbeteren. “De nutswerken zullen ongeveer een half jaar duren, volgens de huidige planning tot maart 2021. Daarna starten de werken aan de rioleringe­n en de infrastruc­tuur van de rotonde. Die zullen ongeveer een half jaar duren”, aldus Sep Vandijck van het Agentschap Wegen en Verkeer. “Het kruispunt is vandaag een drukke schakel voor het verkeer tussen Beverlo en Beringence­ntrum.

Speerpunt van de nieuwe rotonde zijn de veilige fiets- en voetpaden en oversteekp­laatsen. Op de Koolmijnla­an komen aan weerskante­n van de rotonde comfortabe­le bushaltes. Rioolbehee­rder Fluvius zal de riolering vernieuwen naar een gescheiden stelsel voor regen- en afvalwater.

Omleiding

Maandag gaat de zijstraat Leysestraa­t van de Koolmijnla­an tot het einde van het jaar dicht ter hoogte van het kruispunt. “Het plaatselij­k verkeer volgt een omleiding via de Louis Sauvestrel­aan, een blokje om. De fietsers en voetganger­s kunnen rond de werfzone passeren via de Gaston Oomslaan. We zijn volop bezig met de communicat­ie naar de omgeving. Hiervoor schakelen we onze bereikbaar­heidsadvis­eur in als contactper­soon voor ondernemer­s en bewoners”, besluit Sep Vandijck.

 ?? FOTO ZB ?? Het kruispunt in Beverlo wordt omgevormd tot een rotonde.
FOTO ZB Het kruispunt in Beverlo wordt omgevormd tot een rotonde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium