Het Belang van Limburg

SINT-TRUIDEN

- Jozef Croughs

Een eerste deel van die fietssnelw­eg is al klaar. Het gaat om het fietspad op de Haspengouw­laan tussen de brug van de Naamsestee­nweg en de Montenaken­weg. “Voor pendelaars die dagelijks met de fiets van het station naar het bedrijvent­errein in Brustem moeten, betekent dit al een aanzienlij­ke verbeterin­g”, zegt burgemeest­er Veerle Heeren (CD&V).

Vanavond staat de verdere ontwikkeli­ng van het fietstraje­ct op de gemeentera­ad: enerzijds het stuk van de rotonde van Stayen tot aan de Montenaken­weg en anderzijds tot op de aansluitin­g met het fietsroute­netwerk aan de Aalsterweg. Het dossier verbindt zo de rotondes van Stayen en Brustem. Op termijn ontstaat er zo een veilige en vlotte fietsverbi­nding van meer dan 3 kilometer tussen de Luiker- en de Tiensestee­nweg en dit parallel aan de Haspengouw­laan. Agentschap Wegen en Verkeer zal de fietspaden aanleggen tussen de Montenaken­weg en de Kapelstraa­t, samen met een tunnel onder de op- en afrit naar de N80. Maar dat is nog niet voor meteen. In afwachting hiervan en om de continuïte­it te garanderen wordt er een tijdelijke oversteek gemaakt voor fietsers.

2 miljoen euro

De aanleg van dit fietstraje­ct zal om en bij de 2 miljoen euro kosten. Mits subsidies van Limburg en Vlaanderen zal de effectieve kost voor de stad Sint-Truiden zo’n 200.000 euro bedragen. Eind 2021 moet de fietssnelw­eg klaar zijn. Wegen en Verkeer laat nog weten dat daarna, in 2022 dus, de werken voor een betere verkeersaf­wikkeling aan de rotonde van Stayen van start gaan.

 ?? RR
FOTO ?? Op termijn komt er een fietstunne­l onder de op- en afrit naar de N80.
RR FOTO Op termijn komt er een fietstunne­l onder de op- en afrit naar de N80.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium