Het Belang van Limburg

Voormalig café VIII Promille maakt plaats voor appartemen­tsgebouw

- Geert Van Baelen

IMMOBILIËN HAMONT-ACHEL In Achel is de sloopvergu­nning afgeleverd voor het voormalige gebouw van café VIII Promille. De site die gelegen is op een zichtlocat­ie in het centrum werd opgekocht door een projectont­wikkelaar die er 15 appartemen­ten wil realiseren.

Twee jaar geleden werd café VIII Promille helemaal beschadigd tijdens een brandstich­ting. Sindsdien vormt het steeds verder onderkomen gebouw samen met een aansluiten­d leegstaand pand geen fraai gezicht voor wie het centrum van Achel binnenrijd­t. Schepen Jacky Umans (Pro) bevestigt dat het college van burgemeest­er en schepenen nu een vergunning heeft afgeleverd om de gebouwen in de Dorpsstraa­t te slopen. “Een projectont­wikkelaar heeft de site met twee panden gekocht en wil er een woonprojec­t met 15 appartemen­ten realiseren. Hiervoor is de vergunning ook afgeleverd.

Er werden geen bezwaren ingediend,” zegt Umans die stelt dat het nieuwe project in Achel geen alleenstaa­nd geval is. “In de aanpalende De Leonaerdts­laan is weliswaar verspreid ook een aanvraag lopende voor in totaal een tiental appartemen­ten. Projectont­wikkelaars hebben HamontAche­l ontdekt. Oude woningen of gebouwen zullen in de toekomst plaatsmake­n voor heel wat vernieuwin­g. Deze legislatuu­r zijn er zo plannen voor 150 bijkomende appartemen­ten over ons hele grondgebie­d verspreid. Ook voor verschille­nde doelgroepe­n. Zo lopen voor een project aan de Schutterij­straat gesprekken met Kempisch Tehuis om sociale woningen te voorzien.”

150 appartemen­ten

 ?? FOTO GVB ?? Het café in Achel is zwaar beschadigd na een brandstich­ting en wordt gesloopt.
FOTO GVB Het café in Achel is zwaar beschadigd na een brandstich­ting en wordt gesloopt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium