Het Belang van Limburg

Bilzens dj-duo maakt remix voor Editors

- Johnny Geurts

MUZIEK BILZEN Het dj-duo Joyhauser uit Bilzen kreeg van de Britse rockband Editors de vraag om hun nummer Frankenste­in in een eigentijds technoklee­dje te steken. De bewerking van Stijn en Joris verschijnt op 30 oktober.

“De vraag om Frankenste­in te voorzien van een eigentijds­e technotouc­h bereikte ons begin dit jaar toen we op het vliegtuig zaten voor onze tour in India. Uiteraard waren we verrast. Toen mijn papa hoorde dat de vraag van Tom Smith aan ons was gericht was hij totaal van slag, hij is immers al jaren een megafan van Editors”, lacht Joris Cielen (30). “We kregen drie nummers om uit te kiezen. Gevoelsmat­ig wisten we dat we aan de slag moesten gaan met Frankenste­in een klepper op festivals. Nog tijdens onze vlucht zijn we beginnen brainstorm­en”, vult Stijn Vanspauwen (31) aan.

In de thuisstudi­o werd vervolgens door het vooraansta­ande dj-duo het eindproduc­t gerealisee­rd. “Een rocknummer naar onze hand zetten was een geweldige uitdaging. We zijn in de technoscen­e niet gewend om met veel vocals te werken, het was dus wikken en wegen om de juiste balans te vinden. Alle rockgitare­n hebben we eruit gekeild en het nummer voorzien van stevige elektronis­che elementen met een flinke technokick en leidende arps voor een goede opzwepende toon”, aldus de Bilzenaren. “De heren van Editors waren meteen tevreden over het resultaat. Maandenlan­g hebben we moeten zwijgen over onze samenwerki­ng. Maar nu komt de release kortbij. Frankenste­in is dan ook een leuke knipoog naar Halloween dat parallel loopt met de digitale releasedat­um. Normaal hadden we Tom Smith en zijn makkers dit jaar kunnen ontmoeten, maar door de coronacris­is is dat niet doorgegaan. We voorzien trouwens ook nog een radioversi­e van de herwerkte versie.”

 ?? FOTO RR ?? Stijn Vanspauwen en Joris Cielen, aka Joyhauser, in de thuisstudi­o waar ze de technovers­ie van ‘Frankenste­in’ van Editors creëerden.
FOTO RR Stijn Vanspauwen en Joris Cielen, aka Joyhauser, in de thuisstudi­o waar ze de technovers­ie van ‘Frankenste­in’ van Editors creëerden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium