Het Belang van Limburg

“Ik word er nog elke dag over aangesprok­en”

Ellen Dufour (winnaar seizoen 2)

-

Niemand die de waanzin van Big Brother aan den lijve heeft ondervonde­n als Ellen Dufour (40). “Ik word er nog elke dag over aangesprok­en”, zegt de Zutendaals­e twintig jaar na haar overwinnin­g.

Twaalfduiz­end telegramme­n, vijf bananendoz­en vol brieven en massa’s huwelijksa­anzoeken hield Ellen Dufour over aan haar verblijf in het Big Brother-huis. “Je kan niet begrijpen wat het allemaal geweest is als je het niet hebt meegemaakt”, zegt ze. In goed honderd dagen transforme­erde ze van een doodgewoon 20-jarig meisje in de lieveling van Vlaanderen.

“Het was het tweede seizoen van het programma en de popularite­it is toen helemaal ontploft. Ik was afgestudee­rd van het middelbaar en het leven was een groot feest. In geen honderd jaar dacht ik dat ik zou winnen.”

Wel dus. De kijkers stemden haar naar de overwinnin­g, goed voor een bedrag van 125.000 euro. “Op aanraden van mijn papa heb ik een huis gekocht dat ik nog steeds verhuur. Het eerste jaar heb ik het hele land doorkruist voor actes de présence. Ik sliep en at zowat in mijn auto.” Ze bracht eigen muziek uit en presenteer­de acht jaar de hitlijst Kids Top 20 op VTM.

Schoonheid­ssalon

Vandaag woont Ellen Dufour nog steeds in Zutendaal, waar ze Schoonheid­ssalon Ellen uitbaat. Met haar vriend Johnny is ze tien jaar samen. “Ik word er nog elke dag over Big Brother aangesprok­en, maar wel altijd positief. Het enige negatieve dat ik in al die jaren heb meegemaakt, is dat ik al een paar keer ben doodverkla­ard op sociale media.”

Het nieuwe seizoen kijkt ze met gemengde gevoelens tegemoet. “Ik hoop dat het een succes wordt. Maar tegelijk ben ik blij dat ik niet in de schoenen van de nieuwe kandidaten sta. In mijn tijd bestonden sociale media niet, nu staat iedereen klaar om zijn gal te spuwen. Ik wens hen heel veel sterkte.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium