Het Belang van Limburg

Van Tichelt wordt coach bij Judo Vlaanderen

-

“Met Dirk hebben we een fantastisc­he aanwinst voor onze technische staf”, zegt Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx in een persberich­t. “Met zijn kennis als topjudoka en master in de bewegingsw­etenschapp­en zal hij onze beloftevol­le jongeren ongetwijfe­ld de weg naar de top kunnen wijzen. Daarnaast is hij een uitstekend­e motivator en een brok aan inspiratie. We wensen Dirk dan ook alle succes!”

“Zelf ben ik ook enthousias­t om te beginnen als coach”, reageert Van Tichelt. “De junioren zelf blijken ook enthousias­t. Ze waren blij toen ik onlangs een keer mocht invallen als trainer. Sommigen smeekten zelfs of ik niet de vaste trainer kon worden van de junioren. Ik heb hen gezegd dat ik dat allemaal nog niet wist. Dat er nog niks officieel was. Dat was toen. Anno januari 2021 is het een feit.”

“Dat Dirk na zijn topsportca­rrière resoluut kiest om actief in het judo te blijven en zijn kennis door te geven aan onze Vlaamse judoka’s binnen het kader van onze federatie maakt mij enorm blij”, stelt Bart Demuynck, voorzitter van Judo Vlaanderen. “Los van Dirks judokwalit­eiten geloof ik dat hij de juiste persoon met de juiste menselijke vaardighed­en is om deze functie waar te nemen.” Het hoogtepunt in zijn carrière beleefde Van Tichelt ruim vier jaar geleden op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Daar behaalde de Beer van Brecht een bronzen medaille in de categorie tot 73 kg. In 2008 veroverde hij een Europese titel. Op de WK’s van 2009 en 2013 pakte hij brons. Omwille van een nekblessur­e en de beperkinge­n om te trainen door de coronacris­is besliste hij eind oktober een punt te zetten achter zijn topsportca­rrière.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium