Het Belang van Limburg

Schepen Jean wacht maanden op terugbetal­ing door eSky

-

1 REIZEN Terugbetal­ingen door luchtvaart­maatschapp­ijen verlopen niet van een leien dakje. Vaak moet je weken wachten. En duurt het nog langer wanneer je online hebt geboekt bij een buitenland­s reisagents­chap. Jean Vanhees, schepen van Openbare Werken in Beringen, wachtte zo bijna acht maanden.

Jean Vanhees (68) zou in mei 2020 naar Canada vliegen. Jean had zijn vlucht geboekt bij eSky, in ons land bij velen gekend voor zijn online reisaanbie­dingen. Weinigen weten dat eSky in Polen is gevestigd.

Halverwege april kreeg Jean slecht nieuws van eSky. “Uw vlucht SN9551 is geannuleer­d vanwege corona. We zoeken uit of u in aanmerking komt voor een andere vertrekdat­um of voor een terugbetal­ing.”

Jean wachtte en wachtte. Op 22 augustus stuurde hij eSky een berichtje: “Kunt u ons een stand van zaken geven in verband met de terugbetal­ing van onze geannuleer­de reis naar Canada? Het begint nu wel stilaan tijd te worden dat wij onze centen terugkrijg­en.” Er kwam geen antwoord en daarom contacteer­de Jean in september Voor U Opgelost. “Wij wachten nu al vijf maanden op een terugbetal­ing van onze vliegticke­ts naar Canada. De vlucht werd volgens eSky verzorgd door Brussels Airlines”, vertelt Jean.

Het laatste wat hij nog van eSky had vernomen, was dat een terugbetal­ing niet mogelijk was. De reis omboeken, of een voucher voor de gehele waarde, dat zou wel kunnen.

Brussels Airlines liet ons verstaan dat er in de periode van februari tot augustus een zeer groot aantal vluchten was geannuleer­d, dat miljoenen reizigers getroffen waren en dat alle vliegmaats­chappijen een enorme achterstan­d hadden wat betreft de terugbetal­ingen. Tegen einde oktober zou iedereen die er recht op had een terugbetal­ing krijgen.

Dus begon voor Jean opnieuw een tijd van wachten. Eind 2020 mailde hij Voor U Opgelost opnieuw, omdat hij nog steeds niets had ontvangen.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Jean Vanhees krijgt zijn geld versneld terug van eSky.
FOTO RAYMOND LEMMENS Jean Vanhees krijgt zijn geld versneld terug van eSky.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium