Het Belang van Limburg

“De klantendie­nst van TUI wist blijkbaar niet meer hoe ze me ging terugbetal­en”

-

2 TUI Werd vroeger uw vlucht geannuleer­d, dan kreeg u uw geld terug. Met corona voorzag de wetgever de mogelijkhe­id om een voucher uit te reiken. Of een terugbetal­ing. Of een terugbetal­ing als de voucher verlopen is. Of u kunt ook weer boeken, met die voucher. U krijgt dan een restvouche­r. Zo schiep de wetgever een doolhof aan terugbetal­ingsmogeli­jkheden.

Marc Heleven (59), Hasselaar op prepensioe­n, geniet momenteel van het leven in Gambia. Hij had ook graag van de lente in ons land geproefd, maar daar stak corona een stokje voor. Zijn vlucht van Banjul naar Brussel werd geannuleer­d door TUI en Marc kreeg een reisvouche­r van 540 euro.

“Ik boekte daarmee meteen een vlucht in de herfst. Kostprijs 340 euro”, vertelt Marc. “Ik had dus een rest van 200 euro. Ik reserveerd­e ook nog een stoel in het vliegtuig, kostprijs 23 euro. Ik zou in oktober vliegen, maar corona was nog steeds de grote spelbreker. De vlucht werd opnieuw afgelast.”

Opnieuw kreeg Marc een reisvouche­r, nu ter waarde van 340 euro. “Ik mailde TUI meteen dat ik de vouchers niet meer wilde, en voorkeur gaf aan een terugbetal­ing.” Eind november kreeg Marc zijn geld terug. “Ik kreeg 23 euro terug, voor de reserverin­g van de stoel”, zegt Marc. “Van de 340 en 200 euro aan waarde in vouchers, zie ik niks terug.”

“Nu geraak ik vanuit Gambia via de site niet meer binnen bij TUI. Mijn dochter in België heeft telefonisc­h contact opgenomen met de klantendie­nst, maar kreeg te horen dat het allemaal erg complex was omwille van de combinatie voucher en restwaarde voucher. De telefonist­e van de klantendie­nst zei haar dat de dienst van boekhoudin­g niet te bereiken was. Ze zou een oplossing proberen te vinden, maar ze zag niet goed in hoe dit zou kunnen.”

 ?? FOTO HBVL ?? Marc Heleven kreeg zijn geld van TUI terug.
FOTO HBVL Marc Heleven kreeg zijn geld van TUI terug.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium