Het Belang van Limburg

“Help, elektricit­eitskast is te klein voor digitale meter”

-

Luk, gepensione­erd ingenieur, is al aan de beurt voor de plaatsing van een digitale meter, omdat hij eigenaar is van zonnepanel­en. “Mijn huis is 35 jaar geleden gezet. Ik was in die tijd al bezig met zonnepanel­en. Ik werkte aan de KULeuven mee aan een Europees onderzoeks­programma over energie”, vertelt Luk. “Mijn oude meter hing in een ingemaakte kast. Dat was perfect gemaakt. Maar nu Fluvius een digitale elektricit­eitsmeter is komen plaatsen, kon mijn kast niet meer dicht.” “Het digitale metertje zelf is behoorlijk klein. Maar het is in een erg grote plastic behuizing geplaatst. Die behuizing is 60 centimeter hoog, 25 centimeter breed en 23 centimeter diep. Bij vele mensen zal vooral die hoogte een probleem vormen. Bij mij zorgt de diepte van 23 centimeter ervoor dat mijn kast niet meer sluit. Ik heb voorlopig de kastdeuren 3 cm naar voren gemonteerd, maar dat is geen propere oplossing.” “Fluvius is nu de elektricit­eitsmeters in huizen met zonnepanel­en aan het vervangen. Tegen eind 2022 moet dat gebeurd zijn. Daarna zijn de meestal oudere huizen aan de beurt. Dat gaat op veel plaatsen geheid voor moeilijkhe­den zorgen.”

“De echte oplossing zou zijn dat Fluvius een kleinere behuizing voorziet in plaats van dat grote industriël­e ding dat nu wordt gebruikt. In Limburg zijn toch tal van bedrijven die daarvoor kunnen zorgen?”

“Ik heb dat zelf al gesuggeree­rd bij Fluvius. Het antwoord: ‘U hoeft van ons geen kast te zetten.’ Dat is een antwoord waar ik niets mee ben. Het is niet mijn bedoeling om geld uit Fluvius te slaan, maar ik wil als klant wel gehoord worden en een echt antwoord krijgen.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Na de plaatsing van de nieuwe meter, gaat de elektricit­eitskast niet meer dicht. “Een probleem dat zich in oudere woningen vaak gaat voordoen”, voorspelt Luk Indesteege.
FOTO DICK DEMEY Na de plaatsing van de nieuwe meter, gaat de elektricit­eitskast niet meer dicht. “Een probleem dat zich in oudere woningen vaak gaat voordoen”, voorspelt Luk Indesteege.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium