Het Belang van Limburg

Politie zet klopjacht in op vluchtende dievenbend­e

-

INBRAKEN

getuige wist de politie waar ze naar moesten uitkijken. Toen een politieplo­eg het voertuig kruiste, werd meteen de achtervolg­ing ingezet.

De vier mannen reden met hoge snelheid in een Ford Tourneo richting de Rode Kruislaan in Grote-Spouwen (Bilzen) en hoopten erop via een binnenweg de politie te ontwijken. In Rosmeer op de Daalstraat verloor de bestuurder de controle over het stuur. Het voertuig vloog tegen het portaal van een huis in de Bosstraat. De mannen zagen de combi’s van de toegesneld­e politie naderen en besloten te voet hun vlucht verder te zetten. Twee mannen sprongen over een omheining om via een achtertuin weg te vluchten.

Voetbalvel­d

“Het was plots heel druk in onze straat,” vertelt een van de buren. “Drie politiecom­bi’s met loeiende sirenes stonden bij de vluchtauto.

Iets eerder hadden we de mannen gehoord die langs een huis aan de overkant probeerden weg te rennen.” Niet veel later kon de politie twee mannen bij de kraag vatten. Ze hadden zich onder een container bij het voetbalvel­d in de Kerkstraat verstopt.

Een politiehel­ikopter van de federale politie cirkelde intussen constant over de buurt. Naast het federaal interventi­ekorps en politietea­ms van de zone BilzenHoes­elt-Riemst en de politiezon­e LaMa werd ook een politiehon­d ingezet. Op de infraroodb­eelden van de helikopter was even later een man te zien die onder een trampoline lag in een achtertuin een paar straten verderop. Nadat hij was ingerekend was het nog zoeken naar de vierde inbreker, die richting van de Daalstraat liep. Hij was zondagavon­d nog steeds spoorloos.

De politie Bilzen/Hoeselt/Riemst zet het onderzoek naar de drie verdachten voort.

 ?? FOTO TOPA ?? Drie daders konden snel worden ingerekend.
FOTO TOPA Drie daders konden snel worden ingerekend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium