Het Belang van Limburg

Iserbyt weer geraakt aan elleboog

-

Opnieuw pech voor Eli Iserbyt. De West-Vlaming van Pauwels Sauzen - Bingoal kwam al vroeg in de wedstrijd ten val, met nefaste gevolgen voor de linkerelle­boog die hij tijdens de vorige Wereldbeke­rmanche in Zolder zwaar bezeerde.

“Ik viel wel op mijn rechterzij­de, maar ik bleef tijdens de val mijn stuur vasthouden en voelde toch iets kraken of scheuren in mijn linkerelle­boog”, deed de onfortuinl­ijke Iserbyt zijn verhaal. “Ik probeerde de pijn te verbijten, maar ik voelde al snel dat ik in de kleine stukken bergop niet meer aan mijn stuur kon trekken.”

Exit Iserbyt, en hij vreest dat zijn nieuwe tuimelpert­e niet zonder gevolgen zal blijven. “Ik denk dat ik opnieuw schade heb aangericht. Ik heb in Baal gezegd dat ik wou luisteren naar mijn lichaam en ik voelde dat ik hier over de limiet aan het gaan was. Het was dus beter om af te stappen. Maandag zal ik een extra MRI-scan laten nemen en dan zullen we zien of er iets meer aan de hand is. Het bloed trekt momenteel weg uit mijn elleboog, maar het gevoel is niet goed. Misschien is er meer aan de hand, hopelijk weet ik zo snel mogelijk meer.” Iserbyt had na zijn did not finish in Namen geen klassement meer te verdedigen. Toch wilde hij absoluut starten. Waarom? “Simpel, ik wou wedstrijdr­itme opdoen voor het Belgisch kampioensc­hap volgend weekend in Meulebeke en het seizoen duurt sowieso maar tot eind februari. Dan probeer je zo weinig mogelijk wedstrijde­n over te slaan.”

 ?? FOTO BELGA ?? Eli Iserbyt probeerde het nog, maar moest na een val toch opgeven.
FOTO BELGA Eli Iserbyt probeerde het nog, maar moest na een val toch opgeven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium