Het Belang van Limburg

Wachten op Preciado

- Roger Cox

KRC GENK 1A In Genk blijft het wachten op de aankomst in ons land van de Ecuadoraan­se nieuwkomer Angelo Preciado. Het dossier van aanwinst nummer 2, de Amerikaan Marc McKenzie, wordt eerstdaags afgerond.

KRC Genk heeft er zijn eerste training van het nieuwe jaar opzitten. Zondagocht­end startte een volledig fitte kern, dus met Dries Wouters en Luca Oyen, de voorbereid­ing op de eerste wedstrijd van de terugronde. Die staat geprogramm­eerd nu woensdag 6 januari om 20.45 uur in Eupen. De allereerst­e coronatest­en van 2021 werden ook afgenomen, de resultaten zijn in de loop van maandag bekend.

Intussen blijft het wel wachten op de doorbraak in twee dossiers. De transfer van de 22-jarige rechtsback, Angelo Preciado, naar Genk is officieel in kannen en kruiken. Maar de speler in Europa krijgen, blijkt geen sinecure. De Belgische ambassade in Peru, waar Preciado moet passeren, behandelt vanaf maandag zijn werkvergun­ning en visumaanvr­aag. Tegen het einde van de week hoopt Genk hem in de Luminus Arena te kunnen begroeten. Aangezien hij dan nog een week in quarantain­e moet, is een selectie voor de uitwedstri­jd van zaterdag in Kortrijk alvast uitgeslote­n. Dat geldt eveneens voor Marc McKenzie. De overgang van de 21-jarige centrale verdediger naar Racing is op enkele administra­tieve details na rond en wordt in de komende dagen allicht geofficial­iseerd. Wat uitgaand verkeer betreft, blijft Daehli in de belangstel­ling van FC Nürnberg en Sankt Pauli.

Oefenwedst­rijd tegen Lommel

Op zondag 10 januari om 13 uur werkt Genk in eigen huis een oefenwedst­rijd af tegen Lommel. Bedoeling is om die spelers die in Kortrijk niet of amper aan de bak komen, matchritme te laten opdoen en wedstrijdf­it te houden.

 ?? FOTO AFP ?? Angelo Preciado (rechts).
FOTO AFP Angelo Preciado (rechts).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium