Het Belang van Limburg

De Rode Duivel startte het nieuwe jaar alvast met een knal en met zijn vijftigste goal voor Inter. 2021 gestart met een knal

- David Van Den Broeck

INTER CROTONE SERIE A 6 2

41 doelpunten. Daar klokte Romelu Lukaku eind december 2020 op af. Amper twee spelers deden vorig jaar beter: Lewandowsk­i en Ronaldo. Alleen was er begin december 2020 die enorme domper: Inter werd uitgeschak­eld in de Champions League en liep zelfs het vangnet genaamd Europa League mis.

Een Europese prijs met Inter – een revanche voor de verloren Europa League-finale van vorig seizoen – zit er voor Lukaku in 2021 dus niet in. Maar de Scudetto, de Capocannon­iere, de Coppa Italia, het EK, de Nations League: alle rest wil Lukaku dit jaar meepikken. Voor die eerste twee blijft hij alvast op schema liggen, nadat hij gisteren in San Siro rode lantaarn Crotone aan flarden speelde. 6-2 werd het voor Inter. Lukaku zette eerst Lautaro met de perfecte doorsteekp­ass op weg naar een doelpunt, had nadien twee pre-assists in huis en maakte na rust een vintage Lukaku-goal. Toen Bastoni de lange bal verstuurde, wist Crotone-verdediger Luperto hoe laat het was. Hij stond één tegen één met de bonkige Belg, die zijn lichaam zette, de Italiaan opzij zette en klinisch scoorde. Lukaku zorgde er zo voor dat Inter de koppositie overnam van Milan – althans voor eventjes, want ’s avonds deed de stadsrivaa­l opnieuw haasje-over. En dat met zijn vijftigste goal voor de Nerazzurri. Een bijzonder straf cijfer, want hij had daar – net als Ronaldo bij Juventus – amper zeventig matchen voor nodig. Amper één buitenland­se speler rondde die kaap van vijftig sneller: Andriy Shevchenko, begin deze eeuw bij Milan.

Met zijn twaalfde competitie­goal van het seizoen hees Lukaku zich overigens naast Ronaldo bovenaan de topschutte­rsstand. Maar net als de strijd om de Scudetto kondigt ook deze strijd zich zwaar aan. Tweevoudig topscorer Ibrahimovi­c (2009 en 2012) beleeft zijn tweede jeugd en zit aan tien stuks. Immobile, dríévoudig Capocannon­iere zelfs (2014, 2018 en 2020), zit aan negen, net als Lukaku’s maatje Lautaro, die opschoof door gisteren een hattrick te maken.

Blessure?

Enig minpuntje: tegen Crotone moest Lukaku een kwartier voor tijd naar de kant. Na een spurt tastte hij even naar de dij en vroeg hij om een wissel. Volgens zijn trainer viel de schade echter mee. “Hij zei me dat hij wat last had van de quadriceps”, aldus Antonio Conte. “We zullen morgen zien of zijn match tegen Sampdoria in gevaar komt, maar we namen hem er meteen af en ik denk niet dat het ernstig is.”

Hopelijk voor Lukaku en Inter klopt dat, want met vijf duels in achttien dagen is het programma pittig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium