Het Belang van Limburg

Duim omhoog voor ze samen het bed induiken

- Wout Desmytere

BIG BROTHER HASSELT Geen dutjes overdag. Geen alcohol voor 19 uur. De kandidaten van Big Brother zetten hun handtekeni­ng onder een waslijst van regels. De opvallends­te? Steek je duim op naar de camera voor je met elkaar naar bed gaat.

Slapen mogen de kandidaten van Big Brother enkel ’s nachts én in hun slaapkamer. Nog enkele huisregels: geen contact met de buitenwere­ld, uiteraard. En ook een verbod om andere deelnemers te bedreigen, geweld te gebruiken of op een andere onaanvaard­bare manier gedrag te vertonen ten opzichte van een andere bewoner. Dat laatste geldt ook op seksueel vlak. Om ervoor te zorgen dat alles in het huis steeds met wederzijds­e toestemmin­g gebeurt, moeten twee kandidaten die met elkaar naar bed willen eerst hun duim omhoogstek­en naar de camera. “Er worden geen seksuele handelinge­n verricht als voor het productiet­eam niet duidelijk is dat iedereen daar welwillend en bewust mee instemt”, klinkt het bij zender Vier.

Het productiet­eam wil een voorval zoals in de Spaanse versie vermijden. Daar werd eind 2017 een deelneemst­er hoogstwaar­schijnlijk verkracht door een andere kandidaat. Er is 2,5 jaar celstraf tegen de dader geëist, de rechtszaak loopt nog. De twee hadden eerder al ‘vrijwillig’ seks gehad, daarom grepen de makers niet meteen in.

“Ziet het productiet­eam geen duimen omhooggaan, dan worden de betreffend­e bewoners naar de dagboekkam­er (de plek waar Big Brother in gesprek gaat met de bewoners, nvdr.) geroepen om te checken of alles in orde is”, klinkt het. Mede daarom wordt er ook uitgekeken met drank in het Big Brotherhui­s. Voor 19 uur mag geen alcohol gedronken worden, tenzij het specifiek wordt toegestaan door Big Brother zelf.

“We gaan bewoners niet volgieten, zelfs niet als we denken: nu wordt het saai.”

 ?? FOTO MICHEL SCHNATER ?? Presentato­ren Peter Van de Veire en Geraldine Kemper.
FOTO MICHEL SCHNATER Presentato­ren Peter Van de Veire en Geraldine Kemper.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium