Het Belang van Limburg

Burgemeest­er verbiedt trainingen THES, bekerduel tegen KRC Genk in gedrang

- Kristof Jacobs, Marc Truyers, Thomas Standaert en Diederik Geypen

Het bekerduel van THES tegen Racing Genk (2, 3 of 4 februari) komt opnieuw in het gedrang. Normaal gezien was de club uit Tessenderl­o maandag begonnen aan de voorbereid­ing ervan met een coronatest en de heropstart van de trainingen, maar daar stak burgemeest­er Fons Verwimp (sp.a-SPiL) een stokje voor.

“We komen uit een eindejaars­periode waarin we veel gevraagd hebben van de mensen”, licht Verwimp zijn standpunt toe. “Iedereen heeft heel wat inspanning­en moeten leveren. Zolang het huidige Ministerie­el Besluit van toepassing is, sta ik niet toe dat activiteit­en voor 13-jarigen en ouder georganise­erd worden. We mogen niet vergeten dat de spelers van

THES overdag moeten werken en zo uit verschille­nde bubbels komen. De cijfers zijn nog niet wat ze moeten zijn, dus ik ben helemaal niet van plan afwijkinge­n toe te staan. Ook vanuit de eerstelijn­szone pleiten ze er sterk voor om activiteit­en met +13-jarigen af te raden, zeker wanneer er sprake is van kleedkamer­gebruik. Dinsdagoch­tend wordt mijn beslissing geofficial­iseerd in een burgemeest­erbesluit. En wellicht geldt dat nog voor de hele maand januari. Ik zou de wedstrijd tegen Racing Genk ook graag bijwonen, maar ik wil geen enkel risico nemen.” Hoewel zo een bekerforfa­it dreigt, volgt THES-voorzitter Wendy De Wit de redenering van de burgemeest­er helemaal. “Ik sta tweehonder­d procent achter die beslissing”, aldus De Wit. “Het zou niet logisch zijn dat we een select groepje laten trainen, terwijl we pakweg tweehonder­d jeugdspele­rs hebben die dat niét mogen. En dan spreek ik alleen maar over onze club en nog niet over alle andere vereniging­en. Daarnaast moet de gezondheid blijven primeren. Laat ons eerlijk zijn: er komen geen versoepeli­ngen van de regels, het voetbal wordt wellicht platgelegd. Ik blijf er voorstande­r van om een streep te trekken onder dit seizoen. Hopelijk dat de kleinsten nog wel kunnen trainen, zodat ze een uitlaatkle­p hebben. Ik ben me ervan bewust dat dit gevolgen heeft naar sponsoring en lidgelden toe, maar daar kan een oplossing voor gevonden worden.” Amateurclu­bs Dessel Sport (tegen Beerschot) en Rupel Boom (tegen Eupen) zitten in hetzelfde schuitje als THES. Ook zij krijgen van hun lokale besturen geen toestemmin­g om de groepstrai­ningen te hervatten.

Heur-Tongeren traint wel

Bij Heur-Tongeren, die andere Limburgse amateurclu­b in de 1/16de finales van de Beker van België, krijgen ze voorlopig wel groen licht van de stad om de trainingen vandaag te hervatten. De troepen van coach Marco Pauls trekken in de eerste week van februari naar de Ghelamco Arena voor het bekerduel tegen AA Gent.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium