Het Belang van Limburg

Kringloopw­inkel start het jaar op nieuwe locatie

De Peltse kringloopw­inkel ReTrofee start het nieuwe jaar op een nieuwe locatie. Gisteren werd het vertrouwde adres aan Campus Z ingeruild voor een ruimer pand in het Neerpeltse centrum.

- Geert Van Baelen

Campus Z in de Stationsst­raat wordt binnenkort afgebroken om plaats te maken voor een nieuw WICOschool­gebouw. “Dus moesten we voor onze kringloopw­inkel op zoek naar een nieuwe locatie”, zegt coördinato­r Jochim Schrooten van maatwerkbe­drijf de Biehal, dat zeven kringloopw­inkels in beheer heeft. “We hebben met de hulp van schepen Raf Drieskens (CD&V) mogelijke locaties gewikt en gewogen. Uiteindeli­jk had deze ruimte in woon- en winkelcomp­lex Forte in de Kloosterst­raat onze voorkeur. Alleen al qua oppervlakt­e is het een hele stap vooruit. We gaan naar 400 m2, ruim een verdubbeli­ng. In augustus zijn we begonnen met de inrichting. Het is de eerste keer dat we een winkel echt vanaf de vloer volledig moesten vormgeven.”

Cultuur

De naam ReTroFee blijft na de verhuizing ongewijzig­d, maar de grotere ruimte schept wel mogelijkhe­den voor andere klemtonen. “Er wordt sowieso meer ruimte uitgetrokk­en voor kleding, maar de overige helft van de winkel biedt nog altijd plaats voor leuke retrospull­en. Op termijn – als de regels het toelaten – willen we ook een tas koffie schenken en plaatsen we een koeling met onze verse soep en meeneemger­echten. Ook willen we hier kleine culturele activiteit­en organisere­n, zoals lezingen en concertjes. De ligging in een centrum is natuurlijk positief, met heel wat passage van andere handelszak­en en de zaterdagma­rkt.”

Grote spullen binnenbren­gen is wel niet evident. “Met een auto kan je niet tot bij de deur geraken. Hiervoor verwijzen we naar onze kringloopw­inkels in Peer en Lommel, waar laden en lossen gemakkelij­k kan.”

De officiële opening van de nieuwe winkel is voor zaterdagvo­ormiddag 9 januari, maar deze week wordt er al warmgelope­n. “Nog niet alle spullen hebben een plaats gekregen. Wie de winkel in volle glorie wil zien, kan best vanaf zaterdag of in de loop van volgende week een bezoekje brengen”, raadt Schrooten aan.

Zoals in alle handelszak­en gelden ook hier de coronamaat­regelen en is er een limiet op het aantal bezoekers dat tegelijk in de winkel aanwezig mag zijn.

 ?? FOTO GVB ?? Kringloopw­inkel ReTrofee gaat zaterdag officieel open, maar deze week wordt er al warmgedraa­id.
FOTO GVB Kringloopw­inkel ReTrofee gaat zaterdag officieel open, maar deze week wordt er al warmgedraa­id.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium