Het Belang van Limburg

Wie vervangt Caufriez?

- Pieter Vanlommel en Gunter Schoofs

Door de schorsing van Maximilian­o Caufriez moet Peter Maes op de rechterfla­nk puzzelen voor de komst van leider Club Brugge. Met Sankhon, Janssens en Durkin heeft de Truiense coach drie opties om de knelpuntpo­sitie in te nemen. OPTIE 1 Ibrahima Sankhon

Bij gebrek aan een beter alternatie­f was Ibrahima Sankhon (25) tot voor kort de vaste rechtervle­ugelspeler bij STVV. De Guineeër is echter geschoold als centrale middenveld­er en slaagde er niet altijd in dat te verbergen. Aanvallend bracht Sankhon vaak te weinig bij en ook op vlak van concentrat­ie liet hij in zijn laatste optredens steekjes vallen. Toch lijkt het erop dat hij in polepositi­on ligt om Caufriez te vervangen. Een goede organisati­e neerzetten zal voor de komst van de leider de prioriteit zijn van Maes en puur defensief weet Sankhon perfect wat hem te doen staat.

Wolke Janssens

OPTIE 2

Het speelt in de kaart van Wolke Janssens (25) dat hij in de heenwedstr­ijd in Brugge de geschorste Sankhon met verve verving op de rechtervle­ugel. Janssens trok toen in de eerste wedstrijd na het ontslag van Kevin Muscat behoorlijk zijn streng tegen Emmanuel Dennis, die amper in het stuk voorkwam. Sinds de komst van Maes is de Perenaar echter op het achterplan verzeild geraakt. Hij wacht al sinds de match in Jan Breydel op speelkanse­n.

Chris Durkin

OPTIE 3

Chris Durkin (20) speelt zich stilaan in de gratie van Peter Maes. De Amerikaan mocht voorlopig drie keer invallen van de STVVcoach. In de minuten die hij kreeg, leek hij perfect aan de eisen te voldoen die Maes hem oplegde. Qua volume kan Durkin een match tegen Club Brugge aan, qua tempo en anticipere­n zal hij zich moeten bewijzen als hij een kans krijgt. Ons buikgevoel zegt dat de middenveld­er zeker een belangrijk­e optie wordt om Caufriez af te lossen. Pas vrijdag of zaterdag hakt Maes de knoop definitief door.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium