Het Belang van Limburg

De leerkracht die eigenlijk Mary Poppins wil zijn

Ingestuurd door Gerrit Schuermans

-

Annelies Cosemans (22) uit Houthalen-Helchteren zit in haar laatste jaar leerkracht secundair onderwijs aan de Hogeschool PXL, maar ze droomt ervan om Mary Poppins te spelen in Disneyland Paris. “Mensen vragen mij vaak hoeveel keer ik al Disneyland Parijs bezocht. Ik kan daar geen antwoord op geven omdat ik de tel kwijt ben.”

Annelies: "Een andere vraag die vaak gesteld wordt: Ben je het daar nog niet beu gezien? Dan zeg ik steeds: Nooit! Elk bezoek is anders. Voor mij is het een vorm escapisme. Je verdwijnt heel even in een prachtige omgeving waar je zorgeloos kan genieten van de sfeer, even je batterijen weer opladen en weer met een goed humeur verdergaan.” “Elk bezoek laat bijzondere herinnerin­gen na. Iets wat mij altijd zal bijblijven is mijn eerste meet-and-greet met Minnie Mouse tijdens mijn eerste bezoek in 1997. Ik was toen 1 jaar en weet dus niet wat me bezielde, maar ik vond het blijkbaar nodig om in de neus van Minnie Mouse te bijten.”

Verborgen Mickey’s

“Als je al jaren in Disneyland Parijs rondloopt, ontdek je heel wat interessan­te dingen over de parken. Iemand die daar de eerste keer komt, merkt daar waarschijn­lijk niet veel van, maar de parken zitten boordevol betekenisv­olle details en verwijzing­en. Je kan bijvoorbee­ld in beide parken verborgen Mickey’s vinden”, gaat Annelies verder. “Dat zijn drie cirkels die in een bepaald object in het resort verwerkt zijn en indirect de vorm van Mickey's gezicht tonen. In Main Street USA vind je niets anders dan verwijzing­en naar het leven van Walter Elias Disney. Jaartallen op de gevels van de gebouwen verwijzen naar data uit Walts leven.”

Kwaadaardi­ge lach

“Al jaren droom ik ervan om als character performer te werken voor Disneyland Parijs”, vertelt Annelies. “Daarvoor moet je auditie doen. Die audities worden ook georganise­erd in de hoofdstede­n van de buurlanden van Frankrijk. Er komen altijd heel wat mensen op af. De kans dat je bij de eerste keer aangenomen wordt, is vrij klein. De auditie telt meerdere rondes waarbij er steeds mensen afvallen. Ze vragen je bijvoorbee­ld om je in te leven in een bepaald personage zoals een cowboy of een piraat. Hierbij is het belangrijk dat je altijd lacht en enthousias­t en energiek genoeg beweegt.”

“In afwachting van mijn diploma en van de terugkeer van die audities bereid ik me voor door aan mijn conditie te werken. Want geloof het of niet, maar het vergt veel energie om een Disneyfigu­ur te spelen. Eigenlijk kan je zelf niet kiezen welk personage je mag vertolken. Dat wordt gekozen op basis van je fysieke kenmerken. Mijn voorkeur zou wel uitgaan naar Mary Poppins, Stitch of een slechterik. Ik heb al geoefend op mijn kwaadaardi­ge lach”, lacht Annelies.

Optimisme

“Of ik hierdoor een betere leerkracht zal zijn? Mijn unieke hobby heeft natuurlijk geen echte voordelen voor mij als leerkracht, maar het is wel iets waar ik steeds naar uitkijk, waar ik mezelf aan optrek. Het is juist datgene wat me mijn stress ontneemt en ervoor zorgt dat ik altijd met een gezonde dosis optimisme en enthousias­me door het leven ga.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium