Het Belang van Limburg

Derde keer goede keer voor United?

- Johnny Peeters

BASKETBAL EUROMILLIO­NS LEAGUE LIMBURG UNITED - LEUVEN VRIJDAG 20.30 UUR

United verloor zijn vorige wedstrijde­n tegen Bergen en Antwerp Giants. “Ik denk dat we beide matchen hadden kunnen winnen,” aldus Melson. “Maar het waren twee heel sterke tegenstand­ers. Sinds de match in Antwerpen is ons niveau op training fel gestegen. We zijn op de goede weg om ons doel te bereiken. In de oefenwedst­rijd van zondag zag je het resultaat al. Door de vele geblesseer­den pakten de jonge spelers veel minuten. Zij beginnen de juiste concepten te begrijpen. De voorbije maand hebben zij heel hard getraind en ze verstaan nu onze communicat­ie. Hun snelheid is omhoog gegaan en ze zijn bezig het niveau van de veteranen van de ploeg in te halen.”

Topschutte­r

Vrijdag ontvangt United Leuven. Melson: “We hebben al een oefenwedst­rijd tegen hen gespeeld. Uit de videobeeld­en die ik van hun laatste wedstrijde­n zag, concludeer ik dat hun defence sindsdien veel steviger is geworden. Hun buitenland­se spelers lieten het nog wat afweten, maar die hebben genoeg talent en zullen hun draai nog wel vinden.”

Met gemiddeld 19 punten staat de point guard aan de leiding in de topschutte­rsstand van de EuroMillio­ns League. “Ik wil mij niet omschrijve­n als shotter. Ik wil een speler zijn die bekend staat voor zijn werk in defence en die goede passen kan geven.”

Kobe Bryant

Melson begon al op heel jonge leeftijd te basketten. “Dat kwam omdat ik veel wedstrijde­n op tv keek. Als kind soms vier na elkaar, wat abnormaal is op zo’n jonge leeftijd. Ik groeide op in Portland, maar was fan van Kobe Bryant. De wedstrijde­n tussen de Trail Blazers en de LA Lakers blijven speciaal voor mij. Mijn mooiste ervaring was de Final Four van de NCAA. We speelden in een footballst­adium, waar ze een basketbalv­eld hadden opgebouwd. De sfeer was ongeloofli­jk. Ik heb al veel positieve dingen gehoord over de supporters van Limburg United, maar heb nog niet voor hen kunnen spelen. We beleven veel meer plezier aan een wedstrijd als we voor een volle zaal aan de slag kunnen. Nu moeten we onze energie uit andere dingen halen. Maar ik weet dat ze onze wedstrijde­n vanuit hun zetel via de livestream of op tv volgen.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Silas Melson: “Ik heb al veel positieve dingen over de fans van Limburg United gehoord, maar heb nog niet voor hen kunnen spelen.”
FOTO SERGE MINTEN Silas Melson: “Ik heb al veel positieve dingen over de fans van Limburg United gehoord, maar heb nog niet voor hen kunnen spelen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium