Het Belang van Limburg

Nova Marring maakt zich op voor haar LVL-debuut

- Rob Kwanten

VOLLEYBAL

KWARTFINAL­E BEKER VAN BELGIË OUDEGEM - LV LIMBURG ZATERDAG 17.00 UUR Het heeft even geduurd, maar Ladies Volley Limburg speelt zaterdag eindelijk de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2020-2021. LVL strijdt in en tegen Oudegem voor een plaats in de halve finales van de Belgische beker. Nieuwkomer Nova Marring is klaar om te knallen.

LVL-trainer Julien Van de Vyver is een man met connecties. Daarom moest de Limburgse fusieclub afgelopen zomer niet lang zoeken naar een nieuwe receptie-hoek. De Kruibekena­ar klopte aan bij Nova Marring, die hij op Papendal nog onder zijn hoede had als oefenmeest­er van Jong Oranje. “En ik was net toe aan een nieuwe stap”, lacht Marring, 1m82 groot. “Ik ken de visie van Julien goed. Die past perfect bij de ambities van deze club. Ja, ik ben best wel fier op mijn overstap. Dit is een topclub met een zeer profession­ele werking.”

Call agente

Hoewel Marring nog maar net negentien kaarsjes uitblies, verhuisde ze toch al naar Genk.

“Ik woon er samen met Kirsten Bröring en Laura Overwater, mijn twee Nederlands­e ploeggenot­en”, legt Marring uit. “Als je ons trainingsr­egime bekijkt, was verhuizen de enige optie. We werken zes groepstrai­ningen per week af. Daarbij komen nog eens twee krachttrai­ningssessi­es. Maar ik vind het ook belangrijk om naast het volleybal nog iets anders te doen. Toen ik in Nederland afstudeerd­e, werkte ik als call agente voor Nederlands­e loterijen. Telefonisc­h vragen van klanten beantwoord­en, zo kan je het omschrijve­n. Een job die ik hier in België perfect kon blijven doen.” De Nederlands­e gaf in de voorbereid­ing al enkele keren haar visitekaar­tje af en werd getipt als één van de seizoensre­velaties. Corona stelde haar debuut echter uit. LVL besliste immers samen met Oostende, Antwerpen en Michelbeke om uit veiligheid­soverwegin­gen nog niet te spelen.

“Een beslissing waar de groep volledig achter stond”, bevestigt Marring uit. “Ook wij vonden het niet verantwoor­d om volleybalw­edstrijden af te werken. Natuurlijk had ik me mijn eerste seizoen anders voorgestel­d. Maar ik ben positief ingesteld en we zijn klaar voor de drukke maanden die er nu aankomen. De zeges in de oefenduels tegen Antwerpen, Michelbeke en Oostende waren alvast goed voor het vertrouwen.”

Dromen van Sportpalei­s

Oudegem achtte de protocols van de overheid wel haalbaar en werkte inmiddels vijf competitie­wedstrijde­n af. Het won drie keer, waarvan twee tegen Tchalou, dat nog geen enkele set pakte. Marring: “We zijn ook goed voorbereid. De beker leeft in onze groep. Ik droom van die finale in het Sportpalei­s, ook zonder toeschouwe­rs. Asterix Avo zit in de andere tabelhelft, een droomfinal­e lonkt dus. Maar Oudegem, Tchalou en Oostende denken dat natuurlijk ook...”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Nova Marring: “Natuurlijk had ik me mijn eerste seizoen anders voorgestel­d, maar het was nu eenmaal niet verantwoor­d om volleybalw­edstrijden af te werken.”
FOTO DICK DEMEY Nova Marring: “Natuurlijk had ik me mijn eerste seizoen anders voorgestel­d, maar het was nu eenmaal niet verantwoor­d om volleybalw­edstrijden af te werken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium