Het Belang van Limburg

Ierse bubbel bereidt hier Olympische Spelen voor

-

Het Ierse koppel Emily Turkington en Bertram Allen waagt ook haar kans op de New Year Tour in Opglabbeek.

“We hebben vooraf een coronatest ondergaan”, zegt het stel. “De paarden werden uiteraard niet getest. In België verblijven we met ons drietjes in een tot mobilhome omgebouwde vrachtwage­n op het terrein van Sentower. Veel contact met andere ruiters is er niet. Bovendien houden we ons aan de mondmasker- en handschoen­plicht. Ik vind dat de organisati­e coronaproo­f werkt.” “Ik ben heel blij met deze Grote Prijs”, vervolgt Emily vanachter haar mondmasker. “Dit soort wedstrijde­n is nodig om de paarden in vorm en competitie­f te houden. Het is uiteindeli­jk de bedoeling om onze paarden goed te trainen en ze daarna te verkopen.

Wel tast ik in het ongewisse over het verdere verloop van het seizoen. Ik hoorde net dat een aantal Europese wedstrijde­n mogelijk nog afgelast zouden worden.”

Naar Spanje

Europees kampioen Bertram Allen is tevreden dat hij in een bubbel zit met Turkington.

“We springen niet zo vaak samen. Zo trek ik volgende week naar Wellington en reist Emily met mijn broer Harry naar Spanje. We beschouwen de wedstrijd in Sentower als de perfecte voorbereid­ing op de komende wedstrijde­n. Eén ervan, de Olympische Spelen, moet voor mij het hoogtepunt van het jaar worden”, besluit Allen, die twee jaar geleden nog een toppaard van Nicola Philippaer­ts kocht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium