Het Belang van Limburg

Twee Hasseltse internaten hokken samen in nieuwbouw

- Dirk Jacobs

Scholengro­ep GO!Next bouwt een nieuw internaat tussen de nieuwe sportschoo­l en de hotelschoo­l aan de Elfde Liniestraa­t in Hasselt. In september moet het internaat openen, maar nu al is een modelkamer klaargesto­omd.

Vanaf september kunnen er 150 leerlingen van de huidige internaten Hoebanx en De Zandberg terecht. “Er is, mits het bouwen van nog een bijkomende verdieping, zelfs plaats voor tweehonder­d”, legt algemeen directeur Carlo Gysens uit. “De globale investerin­g bedraagt 8 miljoen euro, maar we investeren ook in mensen. Zo vloeit het personeels­kader van Hoebanx en De Zandberg samen tot één groot team.”

Hygge

“We hebben ons voor de invulling van het internaat laten inspireren door het Scandinavi­sche hygge, dat staat voor een oervorm van gezellighe­id, samenzijn en samenleven. Dat gevoel willen we onder meer scheppen op de benedenver­dieping, waar elke leerling het gevoel van thuiskomen moet hebben. Aan de gezamenlij­ke eetruimte is ook een mooi terras verbonden, zodat die leefruimte kan doorgetrok­ken worden naar buiten. Ook zijn er op alle verdieping­en knusse woongedeel­ten en een woonkamer met een geïntegree­rde kookhoek voor elke leeftijdsg­roep.”

Het nieuwe internaat heeft nog geen naam. Alle leerlingen, maar ook anderen, kunnen daarover meedenken. In de ruwbouw is inten tussen ook een eerste modelkamer ingericht. Eerder sober met een wasbak, bureel, kast en bed. “Meer dan slapen en studeren gebeurt hier niet”, zegt Carlo Gysens. “We willen onze leerlingen graag laten samenleven en beleven. Zo kunnen ze sporten en ontspannen in de nieuwe gebouwen en op de terreinen van de sportschoo­l. De dagprijs bedraagt 16,50 euro, erg bescheiden als je weet dat de maaltijden – door hotelschoo­lleerlinge­n bereid – zijn inbegrepen.”

Campusgevo­el

Ook de stad Hasselt wil vooruit in de Elfde Liniestraa­t. “Met een nieuwe sportschoo­l, het nieuwe internaat en de economisch­e wetenschap­pers van de UHasselt op komst, wint deze site almaar aan belang”, zegt onderwijss­chepen Habib El Ouakili (RoodGroen+). “We moeten zorgen dat de studenzich echt thuis voelen. Het zwembad en het Kapermolen­park zijn nieuw en dat park wordt nog uitgebreid tot tegen de Elfde Liniestraa­t, zodat een echt campusgevo­el ontstaat. Bovendien liggen hier binnenkort meer dan 1.000 studentenv­erblijven samen. Dat vraagt aanpassing­en op het vlak van mobiliteit, maar ook op het vlak van voorzienin­gen in de buurt.”

 ??  ?? De huidige internaten Hoebanx en De Zandberg verwelkome­n in september hun leerlingen samen op de nieuwe site. Er is nog geen naam voor het fusie-internaat.
De huidige internaten Hoebanx en De Zandberg verwelkome­n in september hun leerlingen samen op de nieuwe site. Er is nog geen naam voor het fusie-internaat.
 ?? FOTO'S SVEN DILLEN ?? De modelkamer is aan de sobere kant. “Meer dan slapen en studeren gebeurt hier niet.”
FOTO'S SVEN DILLEN De modelkamer is aan de sobere kant. “Meer dan slapen en studeren gebeurt hier niet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium