Het Belang van Limburg

“Mijn favoriete cliffhange­r? Die waarin ik bijna in brand werd gestoken”

Kijkers van ‘Familie’ krijgen vanavond een extra lange aflevering voorgescho­teld. Een midseizoen­sspecial, zoals VTM ze zelf noemt. Daar speelt Stefanie, het personage van actrice Jasmijn Van Hoof een sleutelrol. “In zo’n aflevering mogen alle remmen los.”

- Tom Vets

Ze klinken chic, die Amerikaans­e televisiet­ermen. Midseason finale bijvoorbee­ld. Pal in het midden van een seizoen wordt een aflevering met een knoert van een cliffhange­r uitgezonde­n, waarna kijkers eventjes moeten wachten op de tweede lading aflevering­en. Ook de extra lange aflevering van Familie belooft vrijdagavo­nd flink wat intriges, maar de soap loopt volgende week gewoon door. Dus spreken de makers van een ‘midseizoen­sspecial’.

En als het spannend wordt in Familie, dan is Jasmijn Van Hoof (29) nooit ver weg. “Mijn personage Stefanie is vooral betrokken bij de verhaallij­n tussen Benny en Viv, gespeeld door Roel Vanderstuk­ken en Ini Massez”, vertelt ze. Logisch, want Vanderstuk­ken speelt haar vader. “Viv liep weg op haar eigen huwelijk en zoekt bij hem een veilige haven, weg van haar verloofde. Maar die is haar op het spoor.”

Als iemand op de set van Familie ervaring heeft met cliffhange­rs, is het wel Van Hoof. Ze moet niet lang nadenken over welke ze het leukst vond om te spelen. “Die waarin ik bijna in brand werd gestoken door het personage van Ian Thomas. Er kwamen special effects aan te pas, een stuntman die écht vuur moest vatten en ik lag bijna twee dagen vastgekete­nd aan een ton in temperatur­en rond het vriespunt. Desondanks zijn zulke verhaallij­nen een plezier om te spelen. Doorheen het jaar gebeuren er meestal niet al te gekke dingen met onze personages en in zo’n aflevering mogen alle remmen los.”

Romantisch met Albert

Dat mensen hard meeleven met haar personage, mocht de actrice recent nog ondervinde­n. In de reeks vond ze het geluk bij Jonas, gespeeld door David Cantens. Maar dat werd lang voor de kijkers verborgen gehouden. Fans gingen zo hard op in het gissen naar de identiteit van Stefanies nieuwe vriend dat de gekste theorieën werden gelanceerd. “Een lief uit het verleden dat terugkwam? Een affaire met een getrouwde man? Een vrouw? Ik las er veel grapjes over. Volgens mij is het Albert en wil hij daarom scheiden van de bomma. Ik heb een paar keer hard moeten lachen.”

In de voorbije seizoenen werd Stefanie al opvallend vaak gekoppeld. Lang geleden waren er Thomas en Simon. Daarna volgden Ayo, Guido en Elias. Wie vond Van Hoof het beste bij Stefanie passen? “Simon en Elias vallen al zeker af, omdat die slechte bedoelinge­n hadden. Verder denk ik dat ze allemaal waardevol zijn geweest in het leven van Stefanie. Bepaalde relaties waren niet voor eeuwig, maar waren in die korte periode wel fantastisc­h of leerzaam. Ik denk dat elke relatie je veel leert over jezelf en dat je er aan de andere kant uitkomt als een bewuster mens. Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je als partner zal zijn in je volgende relaties. Zo bekijk ik haar traject.”

Assertieve­r, impulsieve­r

Inmiddels is Van Hoof al een ancien. Het cijfer drie komt in haar leeftijd nog niet voor, maar al bijna tien jaar draait ze mee in de VTM-reeks. “Ik schrok er onlangs zelf van. Dat is voorbij gevlogen. Ik heb die vroege beelden nooit meer opnieuw bekeken, maar ik zou het zeker durven. Ik schaam me er niet voor.”

Ze is haar personage ook nog niet beu. Iemand spelen die erg verschilt van jezelf, blijft spannend. “Stefanie is een pak assertieve­r dan Jasmijn. Ze is niet op haar mondje gevallen en durft mensen aan te spreken als ze ergens een probleem mee heeft. Stefanie durft impulsief nieuwe avonturen aan te gaan. Ik denk over alles driehonder­d keer na. Maar er zijn ook gelijkenis­sen. We hechten allebei veel waarde aan het welzijn van vrienden en familie. Die komen op de eerste plaats.”

 ?? FOTO SBS ?? Al bijna tien jaar speelt Jasmijn Van Hoof mee in Familie. “We hechten allebei veel waarde aan het welzijn van vrienden en familie.”
FOTO SBS Al bijna tien jaar speelt Jasmijn Van Hoof mee in Familie. “We hechten allebei veel waarde aan het welzijn van vrienden en familie.”
 ?? FOTO VTM ?? De favoriete cliffhange­r van Vanhoof: “Die waarin ik bijna in brand werd gestoken door het personage van Ian Thomas.
FOTO VTM De favoriete cliffhange­r van Vanhoof: “Die waarin ik bijna in brand werd gestoken door het personage van Ian Thomas.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium