Het Belang van Limburg

OPLICHTING STUDIO 100 30 maanden cel en beroepsver­bod voor Herkenaar

- Joris Van der Aa

CORRECTION­ELE RECHTBANK

HERK-DE-STAD/ANTWERPEN

De correction­ele rechtbank van Antwerpen heeft Dirk F. uit Herk-de-Stad, de rechterhan­d van de voormalige financiële topman van productieh­uis Studio 100, veroordeel­d tot 30 maanden celstraf en een beroepsver­bod van 10 jaar, wegens miljoenenf­raude. Er werd ook een 1.160.000 euro verbeurd verklaard.

De voormalige financiële topman zelf, Maarten S. kreeg 40 maanden cel, een beroepsver­bod en verbeurdve­rklaring van 4 miljoen. De celstraffe­n die de rechtbank aan de beide beklaagden heeft opgelegd, zijn voor de helft met uitstel. Beide beklaagden werden ook elk tot een boete van 16.000 euro veroordeel­d, maar die werd met uitstel opgelegd. De verbeurdve­rklaarde bedragen worden toegewezen aan de benadeelde burgerlijk­e partijen, waaronder Studio 100 NV. In het proces stond ook een voormalige boekhoudst­er van de Studio 100 groep terecht. Zij werd vrijgespro­ken.

De zaak kwam op 4 april 2016 aan het licht na een strafklach­t die werd ingediend bij het parket van Antwerpen. Het gerechteli­jk onderzoek dat daarop onder leiding van een onderzoeks­rechter werd gestart, bracht een fraudecirc­uit aan het licht binnen Studio 100, gevestigd in Schelle. Een van de eerste verdachten die in de cel belandde, was Maarten S., topman bij Studio 100. Hij zou valse facturen hebben laten opstellen en liet die door Studio 100 betalen aan vennootsch­appen, om het geld dan naar een privéreken­ing te versassen. De schade voor het bedrijf achter o.a. Samson & Gert, Kabouter Plop en Mega Mindy liep in totaal op tot ruim 5,4 miljoen euro.. Herkenaar Dirk F. was volgens het onderzoek de man die de valse facturen opstelde en het geld overmaakte naar Maarten S., in ruil voor een commissie van tien procent.

 ?? FOTO RR ?? Voormalig financieel topman Studio 100, Maarten S.
van
FOTO RR Voormalig financieel topman Studio 100, Maarten S. van

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium