Het Belang van Limburg

Stadsradio GRK zoekt weer naar Genkenaar van het jaar

Ingestuurd door Jempi Trippaers

-

Het wordt stilaan een mooie traditie: stadsradio GRK pakt voor de derde keer op rij uit met de verkiezing van 'Genkenaar van het jaar'. Eind februari vindt de proclamati­e plaats, uiteraard coronaproo­f.

De verkiezing van ‘Genkenaar van het jaar’ mondde bij de vorige editie uit in een overwinnin­g van Jean-Paul Nys. Hij werd bijna unaniem gelauwerd vanwege zijn onbaatzuch­tige inzet en verzorging van zijn medemensen. “Jean-Paul is de eigenaar van een achttal prachtige ezeltjes die hij ter beschikkin­g stelt van mensen en groepering­en die op zoek zijn naar morele ondersteun­ing in het dagelijkse leven”, vertelt Eddy Thijs, voorzitter van radio

GRK. “Op die manier heeft Jean-Paul al formidabel­e ontmoeting­en positief gekleurd en opgefleurd.” “Wij selecteren een achttal genomineer­den”, gaat Eddy verder. “Tot eind januari kunnen alle inwoners van Midden-Limburg hun stem uitbrengen via de webiste genkenaarv­anhetjaar.be. Eind februari, begin maart organiseer­t GRK een online galamoment waarin de winnaar wordt bekendgema­akt. De opvolger van Jean-Paul Nys zal nadien bij verschille­nde momenten gelauwerd worden.”

Favorieten

“Favorieten zijn er natuurlijk altijd”, zegt Thijs nog. “In de wandelgang­en wordt vaak verwezen naar freestyle voetballer Abel Bazouz of Chris Van Gerven, mede-oprichtste­r van het Menos-project. Maar ook naar Linda Delva van het Limburgs platform voor mensen op de vlucht en het Genks comité voor vluchtelin­genopvang. Andere genomineer­den zijn Brecht Putzeys, Cindy Gaspercic, Bongaerts, Paul Bex en Sinan Ozkan.”

 ??  ?? Jean-Paul Nys, de ‘Genkenaar van het jaar’ in 2020.
Jean-Paul Nys, de ‘Genkenaar van het jaar’ in 2020.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium