Het Belang van Limburg

Luchtmacht stelt coronaproo­f tentoon om te rekruteren

Defensie wil dit jaar 2.300 jongeren rekruteren, 600 daarvan voor technische profielen. Speciaal daarvoor komt de Luchtmacht naar DronePort Sint-Truiden om coronaproo­f Limburgse jongeren daarover te informeren. Inclusief rondreizen­de tentoonste­lling.

- Jan Bex

Acht woensdagen, haast op een rij, nodigt Defensie in luchtvaart geïnteress­eerde jongeren uit in de Truiense DronePort om hen te informeren over een eventuele loopbaan bij de Luchtmacht. “Dat doen we coronaproo­f”, legt kapitein Kurt Verwillige­n uit, communicat­ieverantwo­ordelijke bij de Luchtcompo­nent. “In maximaal zes groepen van maximum vier personen. Daarvoor moeten de jongeren zich wel eerst inschrijve­n bij ons via de website werkenbijd­efensie.be. Een groter initiatief kan helaas niet. We houden ons strikt aan de coronarich­tlijnen. Toch hebben we een interessan­t pakket samengeste­ld.”

DronePort

Wat houdt dat in? “Onze hele vloot zit in een transitie. Denk aan de F-35, maar ook aan onze nieuwe helikopter­s en vrachtvlie­gtuigen. Dus hebben we ook een nieuwe generatie technici nodig. We ontvangen de jongeren eerst in de grote aula van DronePort waar ze correcte informatie krijgen over welke carrièremo­gelijkhede­n er zoal zijn bij de Luchtmacht. Stel dat een job je interessee­rt, dan zullen we die jongere verwijzen naar het informatie­centrum van Defensie aan de Guffenslaa­n in Hasselt.”

Het tweede luik is dan de expo met informatie­ve panelen over alle nieuwe vliegtuige­n die eraan komen, inclusief drones. “Maar dan is er nog een laatste luik. Als jongeren bijkomende specifieke vragen hebben, kunnen ze die stellen aan de collega’s die daarin gespeciali­seerd zijn. De eerste woensdag is dat specifiek voor technici, de tweede woensdag antwoorden piloten op vragen, de derde woensdag kunnen vragen gesteld worden aan luchtvaart­beroepen zoals bijvoorbee­ld onze veiligheid­smensen. En die volgorde houden we aan voor de woensdagen daarop.”

 ?? FOTO RR ?? De tentoonste­lling is al opgebouwd in DronePort.
FOTO RR De tentoonste­lling is al opgebouwd in DronePort.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium