Het Belang van Limburg

De Condé: “In Genk niet alleen opleiden, ook prijzen pakken”

- Roger Cox

Met de voorstelli­ng van Angelo Preciado zit het Genkse huiswerk er voor deze mercato op, althans wat inkomende transfers betreft. Blijkbaar kijkt de concurrent­ie afgunstig naar de kwaliteit die in de Luminus Arena werd binnengeha­ald.

“Ik heb een hele reeks sms’jes ontvangen van TD’s en managers van over de hele wereld”, aldus TD Dimitri de Condé. “Ze zijn unaniem lovend, wij hebben volgens hen een schitteren­de speler in huis gehaald. Dat sterkt ons in de overtuigin­g dat wij de juiste keuze hebben gemaakt. Ik ben ook gecharmeer­d door de ambitie die Angelo zelf uitspreekt. Als club genieten wij de reputatie dat wij een opleidings­club zijn. Maar we mogen ook stilaan een omslag maken en die renommee koppelen aan het winnen van prijzen. Dat is ook de ambitie van Preciado zelf. Hij had kunnen kiezen voor een Spaanse eersteklas­ser die niet meedoet voor de prijzen. Die heeft hij links laten liggen ten voordele van ons. Hij sluit op dat vlak dus perfect aan bij Onuachu en bij McKenzie. Ook die willen in eerste instantie stappen zetten en prijzen pakken.”

Aanpassing­speriode

Uiteraard houden ze in Genk rekening met een aanpassing­speriode. “Het klimaat, de taal, het Europese voetbal, voor Preciado is het een grote stap”, beseft De Condé. “Maar wij zullen hem op zijn traject maximaal ondersteun­en.”

Ook coach John van den Brom was in zijn nopjes. Hij noemde Preciado, op basis van de eerste trainingen, een “getalentee­rde, gretige jongen met kwaliteite­n die passen bij de spelwijze in deze club. We zullen nog aan hem moeten sleutelen. Maar dat geldt ook nog voor mij. Dus dat is geen probleem. Hij oogt alvast fit genoeg om komend weekend al deel uit te maken van de selectie voor Moeskroen. Ik ben blij met de beide aanwinsten die deze week voorgestel­d worden. En ik niet alleen. Ik merk dat ook de andere spelers tevreden zijn met deze versterkin­gen.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Dimi de Condé aan de zijde van Preciado.
FOTO JEFFREY GAENS Dimi de Condé aan de zijde van Preciado.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium