Het Belang van Limburg

Harde kern Antwerp spelt Lamkel Zé de les op training

- Peter Goris

ANTWERP

1A

Een veertigtal jonge leden van de harde kern van Antwerp verstoorde­n de training van de beloften, met één doel: Didier Lamkel Zé (24) tot de orde roepen. Zonder geweld, maar met een duidelijke boodschap: de Kameroener is niet meer welkom.

De actie kwam er nadat Lamkel Zé vorige week de Bosuil op stelten zette. Eerst door in een truitje van Anderlecht op te dagen en met de security in de clinch te gaan omdat hij niet binnen mocht. Nadien door te dreigen dat hij met een truitje van Beerschot zou opdagen. De frats te veel voor de fans. Er werd zelfs gevreesd voor zijn veiligheid, waarop Lamkel Zé even werd ‘bewaakt’ door de politie. Enkele dagen later reageerde hij met uitgebreid­e excuses aan club, ploegmaats en fans. De zaak leek uit te doven. Tot donderdaga­vond.

“Dat truitje van Beerschot was de druppel”, zegt één van de aanwezige leden van de harde kern. “We eisen dat de club hem permanent naar de B-kern stuurt en hem verbiedt ooit nog het logo van onze club te dragen. Hij verdient dat niet meer.”

Excuses te laat

Beloftenco­ach

Gill

Swerts

pro

beerde de gemoederen te bedaren, maar kreeg dezelfde boodschap: Lamkel Zé is niet meer welkom als volwaardig­e Antwerpspe­ler. “We geven hem nog één kans om zijn conclusies te trekken, een kans die hij eigenlijk niet meer verdient”, vertelt het lid van de harde kern. “Want die excuses, die kwamen te laat. Hij heeft een grens overschred­en en dat is niet meer goed te maken. Het is voor ons gedaan. En onze actie draagt de steun van veel andere fans.” Lamkel Zé werd dus niet fysiek bedreigd, maar of dat ook in de toekomst zo zal blijven? “Nee, wij dreigen niet met geweld. Maar we willen wel dat de club onze eis inwilligt. Zonder discussie, want we voeren hierover geen gesprekken meer met de club. We geven Lamkel Zé géén kans meer. Punt.” De misnoegde fans zullen blijven actievoere­n tot hun eis wordt ingewillig­d. Bij Antwerp wordt intern bekeken hoe ze deze heikele zaak aanpakken. Voorlopig wenst het bestuur echter geen officiële verklaring af te leggen.

EUPEN - ANDERLECHT

 ?? FOTO RR ?? Antwerp-fans verstoorde­n de training van de beloften.
FOTO RR Antwerp-fans verstoorde­n de training van de beloften.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium